USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Diamond Princess через 17 днів після виходу пасажирів знайшли коронавірус

24 Березня 2020 23:29
Новий коронавірус COVID-19 був ідентифікований у каютах і на поверхнях круїзного лайнера Diamond Princess через 17 днів після того, як його залишили пасажири.

Про це йдеться в доповіді Центру по контролю і профілактиці захворювань, передає УНІАН з посиланням на Голос Америки.

«РНК SARS-CoV-2 була ідентифікована на різних поверхнях в каютах пасажирів як з симптомами, так і без симптомів захворювання, протягом 17 днів після звільнення кают на Diamond Princess, але до проведення дезінфекційних процедур. Ці дані не можуть бути використані для визначення того, чи відбулася передача із забруднених поверхонь чи ні», – говориться в доповіді. У доповіді також говориться, що круїзні судна були одним із джерел зараження.

На початкових етапах пандемії COVID-19 на кораблі Diamond Princess був зареєстрований найбільший спалах вірусу за межами материкового Китаю. «Протягом лютого-березня 2020 року спалахи COVID-19, пов’язані з трьома рейсами круїзних суден, стали причиною понад 800 лабораторно підтверджених випадків захворювання серед пасажирів і членів екіпажу, а також призвели до 10 смертей», – відзначають вчені.

У доповіді також говориться, що з 3 711 пасажирів і членів екіпажу на кораблі 712 осіб, або 19,2%, були заражені COVID-19.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus