USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

На дрони для ЗСУ: волинські учні продали смаколиків на 180 тисяч гривень

9 Листопада 2023 08:07
У Ковелі школярі ліцею № 11 за годину зібрали майже 180 тисяч гривень на дрони для військових. Усе це завдяки масштабному ярмарку, який у навчальному закладі організовують уже не вперше.

Учні наготували повно смаколиків. Як розповідають, спеціально вставали раненько, аби все було свіжим і смачним. Тут і сосиски в тісті, і пончики, і кекси, і піца, і печиво з побажаннями, і желе, і смажені пельмені, і горішки, йдеться в сюжеті 12 каналу.

Одна з найбільших черг – по солодку вату, яку роблять старшокласники. Її продавали за 20-30 гривень.

«Гроші передаватимемо для наших воїнів, для наших захисників, дякуючи яким ми зараз живемо, дякуючи яким ми під мирним небом», – каже старшокласниця Христина.

Старшокласник Олександр готує картоплю фрі.

«Ми хочемо заробити якнайбільше для нашої армії. Ми придумали щось нове, якийсь креатив вносимо, щоб заробити більше грошей», – наголошує він.

«Наготували дуже багато смаколиків для батьків, учителів, діток. Усі хочуть допомагати і всі йдуть до перемоги», – говорить мама школярки Наталія.

Такі ярмарки в школі проводять постійно. Кожна дитина знає, що за зібрані кошти купують необхідні речі для військових. Раніше вже придбали безпілотник, два генератори та багато воску для окопних свічок, які робили тут же у закладі.
Директорка ліцею Галина Сидорук наголошує, що волонтерство зараз – на першому місці.

«Нині для всіх у пріоритеті має бути робота для фронту, – акцентує вона. – У наших дітей батьки, брати воюють на фронті. Всі хочемо перемоги. І стараємося, як можемо, наближати перемогу. Буквально на канікулах сплели кілька сіток. Знову будемо робити окопні свічки».

Читати ще: У Володимирі під час книжкового ярмарку зібрали 20 тисяч на дрон для військових

На попередньому ярмарку вдалося зібрати 108 тисяч гривень. До них, як розповідає директорка, доклали вчительські гроші й купили на фронт автомобіль.

Нині школа збирала на FPV дрони для військових. Усього на цьому благодійному ярмарку вдалося зібрати 177 тисяч гривень.

Вражений підтримкою педагогів і школярів міський голова Ігор Чайка, який завітав на захід. Він підкреслив: у всіх мета одна – допомогти тим, хто захищає нас на фронті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus