USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

На Камінь-Каширщині до кінця року планують відремонтувати 4 амбулаторії

2 Квітня 2020 13:55
Від 40 до 80 відсотків – готовність приміщень, що функціонуватимуть як амбулаторії загальної практики – сімейної медицини у Камінь-Каширському районі після реконструкції, яку наразі здійснюють за кошти субпроєкту «Вдосконалення медичної допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області».

Про це інформують на сторінці «Зниження рівня захворюваності на хвороби системи кровообігу - Волинська ОДА» у фейсбуці.

За три об’єкти після отримання перемоги у тендері взялося товариство з обмеженою відповідальністю «Житлобуд-2». Його працівники здійснюють реконструкцію Бузаківського, Нуйнівського та Воєгощинського ФАПів під амбулаторію загальної практики сімейної медицини. На перших двох об’єктах вже реалізували 40-50% від запланованого, на третьому впоралися на 80%.

Реконструкція лазні під Полицівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини здійснена на половину. Тут підрядник – приватне підприємство «Інтеренергоінвест».
І медики, і мешканці сіл, де мають запрацювати відновлені за кошти субпроєкту амбулаторії, уже давно чекають на їхнє відкриття. А введення в експлуатацію приміщень, де медичні послуги надаватимуть на значно вищому рівні, дуже важливе для одного з тих районів Волині, де найбільша чисельність населення.

«Сподіваємося, що до осені усі амбулаторії відкриють двері для пацієнтів, а лікарі та медсестри «первинки» розпочнуть роботу в комфортних умовах», - наголошує очільник Камінь-Каширського центру первинної медико-санітрарної допомоги Ігор Соловей.

Підрядники наголошують, що амбулаторії здати в експлуатацію у другому-третьому кварталах 2020 року реально лише за умови належного фінансування із держбюджету. А оскільки субпроєкт має бути повністю реалізований до осені 2020 року, то своєчасне і в повному обсязі надходження коштів – вирішально важливе.

Якщо на центральному рівні це врахують, то до кінця року медичні працівники переїдуть до усіх оновлених амбулаторій, а пацієнти отримуватимуть медичні послуги в комфортних умовах. Тим паче, що офісні та медичні меблі, медичне обладнання та інструментарій для амбулаторій, ремонт та реконструкція яких здійснюється за кошти позики, уже придбані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus