USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Ковельщині відкрили меморіальну дошку герою АТО Миколі Яворському

8 Липня 2018 12:17
На Ковельщині військовослужбовців щодня зустрічатиме меморіальна дошка з портретом Героя Миколи Яворського. Так, 6 липня на території військової частини А 1547 урочисто відкрили меморіальну дошку військовослужбовцю 14 бригади Миколі Яворському, який загинув на російсько-українській війні у березні минулого року.

Про це повідомляє Ковельська РДА.

Він народився у селі Поворськ, навчався у місцевій школі, тут промайнули його дитячі та юнацькі роки, згодом збудував своє сімейне гніздечко, разом з дружиною виховував двох синів. За професією він був військовослужбовцем військової служби за контрактом військової частини А 1547, де сумлінно і зразково ніс службу. В цивільному житті був люблячим чоловіком, турботливим сином, справжнім християнином, гарним товаришем, активною, життєрадісною, ініціативною, а ще дуже щирою і доброю людиною.

З 2016 року виконував військове завдання у зоні проведення АТО в складі 14 – ої окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. На жаль, 16 березня 2017 року героїчно загинув при виконанні військового обов’язку, внаслідок мінометного обстрілу опорного пункту поблизу села Лобачеве Новоайдарського району Луганської області.

Ця тривожна розповідь про Яворського Миколу Васильовича – Героя Ковельщини. Він похований на місцевому кладовищі, до його могили не заростає стежинка, адже сюди ідуть не лише рідні та друзі, її не оминають жителі усієї громади.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку Миколу Васильовичу Указом Президента України № 138/2017 від 22 травня 2017 року нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Пам’ять про захисника України свято бережуть на малій батьківщині, а відтак 8 травня цього року на фасаді місцевої школи була офіційно відкрити меморіальна дошка Миколі Яворському.

Сьогодні ж на території військової частини А 1547 зібрався увесь її особовий склад, представники районної та місцевої влади, родина Миколи Васильовича, друзі та односельчани, аби згадати подвиг Героя, висловити співчуття і щиру вдячність рідним та офіційно відкрити пам’ятний знак із меморіальною дошкою, як символ вічної пам’яті про побратима, колегу, справжнього патріота – Миколу Яворського.

Скорботна хвилина мовчання та тривожні ноти української тужливої народної пісні «Плине кача» додавали ще більшого смутку і жалю, за Героєм, котрий виконав свій військовий обов’язок і віддав життя за Україну.



- Низько вклоняюсь матері Героя за виховання справжнього українця і патріота, висловлюю слова співчуття дружині, дітям та рідним, адже рана на вашому серці ніколи боліти не перестане та й підібрати такі слова, котрі б вгамували біль втрати неможливо. Щиро дякую командиру та особовому складу військової частини, що бережуть пам’ять про побратима Миколу Яворського - яскравий приклад цьому відкриття на території військової частини пам’ятного знаку. Відтепер щодня військовослужбовців зустрічатиме меморіальна дошка з портретом Героя. Вірю, що пам'ять про загиблого воїна Миколу та усіх патріотів України, які віддали своє життя за цілісність України, буде вічно жити у наших серцях, - переконливо констатував голова Ковельської районної державної адміністрації Віктор Козак.

Про героїчний подвиг Миколи Яворського, котрий віддав своє життя за майбутнє Батькіщини говорили голова районної ради Андрій Броїло, Поворський сільський голови Сергій Семенюк, командир ВЧ А 1547, підполковник Ігор Пчельніков.

Настоятель Свято - Покровського храму с. Поворськ протоієрей Петро Степанюк здійснив обряд освячення пам’ятного знаку до підніжжя якого на знак вічної пам’яті та пошани лягли пахучі квіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus