USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На лікування медиків, які захворіють на COVID-19, з бюджету Луцька виділятимуть від 10 до 20 тисяч

8 Квітня 2020 12:21
Депутати Луцької міської ради ухвалили проєкт рішення про страхування працівників усіх лікувальних закладів міста (і міського, і обласного підпорядкування) у разі їхнього захворювання на COVID-19.

Про це стало відомо сьогодні, 8 квітня, під час пленарного засідання позачергової 75-ї сесії міської ради.

На думку депутата Луцької міської ради Ігоря Поліщука, у зв‘язку з виконанням своїх обов‘язків медики перебувають у зоні ризику та підвищеної небезпеки через коронавірус.

Так, серед 34 хворих на COVID-19 у Волинській області 20 медиків, а це майже 59%.

Тож, ухвалена програма «страхування» працівників галузі медицини буде полягати в тому, що у разі захворювання працівника лікувального закладу на COVID-19 його лікування буде оплачуватися з міського бюджету у розмірі: до 10 тисяч гривень – легка та середньої тяжкості форма захворювання, до 20 тисяч гривень – важка форма захворювання.

«Ми не можемо зволікати і чекати, коли медикаменти для лікування COVID-19 передадуть централізовано, адже коли і як точно це відбудеться поки невідомо. Люди, які сьогодні перебувають в авангарді боротьби з коронавірусом, виконують особливо важливу роботу, піддають себе ризику та підвищеній небезпеці, а тому повинні бути захищені і знати, що у разі захворювання на COVID-19, місто подбає про їхнє лікування. Ми маємо подбати про наших медиків, але на сьогодні безкоштовне лікування і медикаменти, які мали надійти для лікування COVID-19, не надійшли», – каже депутат.

Тож, луцькі депутати передбачили 500 тисяч гривень з медичної субвенції на лікування луцьких медиків у Волинській обласній інфекційній лікарні.

Окрім того, луцькі обранці громади ухвалили рішення виділити 1 мільйон 500 тисяч гривень для фінансової підтримки лікарів міських медичних закладів, в першу чергу тих, хто має підвищене навантаження по боротьбі з коронавірусом.

Депутати Луцькради ухвалили рішення одноголосно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Василь Показати IP 8 Квітня 2020 12:51
А на лікування пересічних громадян кошти будуть виділятись ?
Губернатор Арні до Василь Показати IP 8 Квітня 2020 12:58
Не на часі. На Волині 60% хворих - медики, спочатку їх рятуємо, потім чиновників, потім їхніх рідних, далі людей з грішми, а вже тоді Василів.
Василь до Губернатор Арні Показати IP 8 Квітня 2020 13:14
Василям "что наступать, бежать. Что отступать, бежать". Але ви неправильно розставили пріоритети. Спочатку людей з грішми (які вже до речі в Олександрійській лікарні). Потім чиновників на кшалт Губернатора Арні. Медики це ясне діло. За рахунок муніципальної аптеки. А потім вже чиновники і їхні родини.
Корiнний лучанин до Василь Показати IP 8 Квітня 2020 14:59
На пересiчних громадян Конституцiя не поширюеться.
nutela Показати IP 8 Квітня 2020 13:41
медикам вже організували " безкощтовний " доїзд
Лучанин Показати IP 8 Квітня 2020 14:46
А немедиків лікувати будуть? За чиї гроші?
Луцьк Показати IP 8 Квітня 2020 15:11
Повна брехня, бо медиків нічим не забезпечили і зарплату не підняли. Знаю 100%.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus