USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На ліки для лучан із важкими захворюваннями виділили близько 600 тисяч із бюджету

24 Червня 2020 11:22
Лучани із важкими системними захворюваннями отримають адресну допомогу на медикаменти від департаменту соціальної політики Луцької міської ради.

Про це стало відомо сьогодні, 24 червня, під час засідання позачергової дистанційної 84-ї сесії.

Як повідомив начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Володимир Лотвін, цього року в міському бюджеті передбачено 11 мільйонів гривень на забезпечення пільгових категорій лучан безкоштовними рецептами. Ці рецепти виписують щомісяця сімейні лікарі. Але є такі препарати, на які не можна виписати пільгові рецепти, оскільки на ці ліки немає референтних цін.

«Ці кошти – це так звана адресна допомога. Тому для громадян, яким не можна виписати пільговий медикамент, ми створили певний алгоритм: створюється список, цей список і певна сума через департамент соціальної політики передаються безпосередньо цим пільговикам. Сюди входять важкі захворювання: епілепсія, червоний вовчак, цукровий діабет, гемофілія, неспецифічний виразковий коліт і так далі», - зазначив головний медик міста.

З його слів, у першому кварталі 2020 року близько 700 тисяч гривень із загальної суми в 11 мільйонів уже передали тим, хто цього потребує. У другому кварталі цього року передбачається виділити ще 661 тисячу гривень на пільгові ліки.

Луцькі обранці громади такі зміни до бюджету ухвалили, проголосувавши у більшості «за».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus