USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На луцькому кладовищі яму на дорозі «залатали» надгробною плитою. Фото

19 Травня 2020 21:01
Невідомі заклали яму «непотрібною» надгробною плитою, з табличкою, де є ім’я та прізвище померлої людини, на кладовищі в селі Гаразджа.

Таку знахідку виявив лучанин Іван 18 травня і повідомив про це редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини сьогодні, 19 травня.

«Надгробна плита на дорозі з’явилася нещодавно, бо після Великодня я тут був – її не було, лише вибоїна біля дороги, де постійно стояла вода. Мабуть, комусь некомфортно було їхати машиною – от і вирішили «залатати» яму. Я просто шокований такою ситуацією, бо є ж пам’ять про людину, має бути якась повага до померлої. Ну вже взяли б табличкою поклали в низ, то ніхто і не звернув би увагу, а тут... Нещодавно глузував, як в метро в Росії якісь «розумники» надгробну плиту використали для підлоги, а тут у нас таке... До речі, законодавство України передбачає кримінальну відповідальність за наругу над могилою, сподіваюся, що правоохоронці звернуть на це увагу», – розповів лучанин Іван.

На фотографіях видно, що надгробна плита лежить збоку біля бетонної дороги на перехресті 161 сектору. На ній написано: «Назаренко Елена Андреевна. 1900-1982».

Коментуючи ситуацію, директор КП "Луцький спецкомбінат комунально-побутового обслуговування« Василь Цетнар пояснив, що це могли зробити підприємці, які займаються виготовленням та встановленням пам’ятників.

«Зараз ми не знімаємо пам’ятники і не змінюємо їх, цим займаються підприємці, які з нами підписують договір, ми їм відчиняємо ворота і вони сюди заїжджають для монтажних робіт. Тому ми подивимося, де нещодавно були проведені роботи і дізнаємося, хто це робив та будемо застосовувати до них якісь міри», – розповів Василь Цетнар.

Щодо того, як довго надгробна плита слугуватиме частиною дороги, – в адміністрації кладовища запевнили, що сьогодні її звідти приберуть.

До слова, могила з таким же ім’ям та новим пам’ятником знаходиться в 17 секторі.

«Про цей інцидент ми обов’язково повідомимо рідним померлої», – наголосив Василь Цетнар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Я Показати IP 19 Травня 2020 21:13
І сміх, і гріх
ігор луцький до Я Показати IP 19 Травня 2020 21:50
А з чого сміятись?
Ооо Показати IP 19 Травня 2020 21:35
Не смійтесь зз інших країн.,ми не кращі
Агат Показати IP 19 Травня 2020 22:13
Да, да, невідомі! Хтось собі такій думає, піду плитою з цвинтаря закладу яму на цвинтарі))
Гриць Никонюк до Агат Показати IP 19 Травня 2020 23:57
Це ті дебіли що шлагбаум поставили і п*ють постійно у вагончику
Лучанка до Гриць Никонюк Показати IP 20 Травня 2020 21:56
А Ви, перепрошую, соромлюсь запитати - теж з ними вживали, бо ж інакше, звідки така обізнаність?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus