USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Львівщині гірники відмовляються виходити із шахти до погашення зарплатних боргів

29 Серпня 2020 21:43
У місті Соснівка на Львівщині гірники шахти «Надія» відмовилися підійматися на поверхню, протестуючи проти невиплати зарплат.

Про це написав у Фейсбук голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, повідомляє Укрінформ.

«З шахти «Надія» (Львівська область) повідомляють, що вчора 47 гірників 3 та 4 змін прийняли рішення залишитися під землею на знак протесту через невиплату заробітної плати. Першу зміну сьогодні до шахти не пустили», – зазначив голова профспілки.

Пізніше він уточнив, що станом на 18.30 під землею продовжують протест 40 гірників: 13 осіб з учорашньої четвертої зміни, 27 – з сьогоднішньої першої.

За інформацією Волинця, зарплата на підприємстві не виплачується з березня. Станом на 25 серпня борг перед гірниками сягнув 61,54 млн грн.

Волинець також повідомив, що на підприємстві перебуває заступник міністра енергетики Олександр Зорін, спілкується з робітниками на поверхні.

«Ситуація непроста, оскільки вже вечір суботи, попереду неділя, а Калуська ТЕЦ лише в понеділок зможе перерахувати 3,7 млн грн боргу за відвантажене вугілля. Ще 2 млн грн, можливо, вдасться отримати протягом тижня від суміжних організацій – трейдерів. З яких джерел погасити залишок боргу майже в 56 млн грн – питання. Але це необхідно буде зробити – шахтарі підприємства налаштовані вкрай рішуче», – зазначив Волинець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Показати IP 30 Серпня 2020 10:48
А чому Волинець не уточнює, кому належить шахта - державі чи Ахметову?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus