USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Львівщині спіймали волинянина, який зі спільниками переправляв ухилянтів за кордон

22 Березня 2023 14:56
На Львівщині правоохоронці перекрили ще один канал незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків за межі України. Організатором злочинної групи із п’ятьох учасників був волинянин.

Про це повідомили у поліції Львівщини.

До складу організованої злочинної групи входили: організатор, 53-річний мешканець Волинської області, та четверо його співучасників – двоє чоловіків та двоє жінок, мешканці Львівської та Волинської областей віком 44, 45 років та двоє 62-річних.

Як встановили правоохоронці, зловмисники організували для військовозобов’язаних чоловіків схему перетину державного кордону України у воєнний час та забезпечували їхнє переправлення через кордон. Залежно від термінів перебування «клієнтів» за кордоном, свої послуги зловмисники оцінювали у суму від 1000 доларів США. Якщо ж ухилянт не збирався повертатись в Україну, він платив 4500 доларів США.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили у зловмисників: 3 мікроавтобуси, які вони використовували для незаконного перевезення чоловіків за кордон, електронні носії інформації, грошові кошти, виручені від незаконної діяльності та інші речові докази.

Слідчі повідомили організатору та учасникам злочинної групи про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи. Досудове розслідування триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
911 Показати IP 22 Березня 2023 15:54
у мене питання я і так знаю що не пройде модератора але чому ви закриваєте обличчя порушників
прокуроркиня Показати IP 22 Березня 2023 17:57
до 911 а раптом він відома особа.держслужбовець.чи депутат або сусіди впізнають! та купа причин...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus