USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На передвиборчому мітингу в Афганістані пролунав вибух, 24 загиблих

17 Вересня 2019 12:26
Щонайменше 24 людини загинули, 31 отримали поранення в результаті вибуху, що прогримів у вівторок в афганській провінції Парван, неподалік від місця проведення штабом президента Ашрафа Гані передвиборчого мітингу. Про це повідомляє телеканал 1TV з посиланням на медиків, пише УНН.

Раніше телеканал повідомляв про два вибухи, що прогриміли поряд з районом, де на агітаційний захід зібралися декілька тисяч осіб. На даний момент представники афганських силових структур підтверджують, що один з пристроїв був саморобною бомбою, закладеною під автомобіль служби безпеки. Поки жодне з екстремістських угруповань не взяло на себе відповідальність за напад.

Вибух прогримів в той момент, коли Гані повинен був починати свій виступ. Президент не постраждав. Його штаб прийняв рішення продовжувати мітинг.

Вибори президента Афганістану заплановані на 28 вересня 2019 року. Раніше планувалося, що вибори пройдуть 20 липня. Їх переносили вже кілька разів. Гані займає пост президента Афганістану з 2014 року. Відповідно до конституції, глава держави обирається на 5 років з можливістю переобрання на другий термін.

Нагадуємо, наприкінці серпня таліби атакували афганський Кундуз на фоні переговорів зі США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus