USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Під Луцьком стався витік аміаку: невідомі обстріляли трубу на підприємстві

26 Серпня 2020 16:10
У Княгининку, поблизу Луцька, невідомі особи пошкодили трубу підприємства, яке займається заморозкою фруктів і ягід. Внаслідок пошкодження трапився витік аміаку. Попередньо відомо, що ушкодження виникло внаслідок пострілу.

Про це «Силі правди» стало відомо з власних джерел.

Події відбулися вночі з 23 на 24 серпня. Невстановлені особи поцілили кулею в трубу, приєднану до ємності з 9 тоннами аміаку. Система повідомила про збій. Співробітнику підприємства вдалося зупинити витік небезпечної речовини і запобігти екологічному лиху. Наступного дня на місце події викликали поліцію.

За словами директорки ТОВ «Дарлісад» Катерини Мартинюк, камери відеоспостереження зафіксували, що аварію спричинили саме зовнішні фактори.
Нині на підприємстві ліквідовують поломку, встановлюється скільки аміаку потрапило у навколишнє середовище.

Натомість у Головному управлінні Національної поліції у Волинській області кажуть, що відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею про умисне пошкодження майна.

«Від одного із підприємств у Луцькому районі надійшло повідомлення, що пошкоджено трубу, яка під’єднана до металевої ємкості з аміаком. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Внаслідок витоку парів аміаку ніхто із людей не постраждав. Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 194 (Умисне пошкодження майна) Кримінального кодексу України. До проведення перевірки буде залучено екоінспекцію та держпродспоживслужбу, аби з‘ясувати, чи була спричинена шкода навколишньому середовищу. Триває досудове слідство», – повідомила спеціалістка сектору комунікацій ГУНП у Волинській області Анна Павловська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
123 Показати IP 26 Серпня 2020 16:40
Криша дирява?
321 до 123 Показати IP 26 Серпня 2020 17:25
та ні, труба дірява
Цікаво Показати IP 26 Серпня 2020 16:44
А чим керуються в поліції коли відкривають кримінальну справу? Добре що пронесло, а якби ні? Враховуючи можливі наслідки явно світить тероризм. Але кому яке діло...
Додік Показати IP 26 Серпня 2020 17:19
Це тероризм. Аміак сильнодіюча отруйна речовина. Наслідки могли бути жахливими.
НАУКА Показати IP 26 Серпня 2020 17:50
снайпер!
миша Показати IP 26 Серпня 2020 19:28
це дирка не в трубі це дирка в інвестиціях після того як цей знімок побачать інвестори з багатомільярдними намірами
Народна прокуратура Показати IP 26 Серпня 2020 20:05
До Цікаво. Тероризм, відповідно до визначених законодавцями норм, кваліфікується не за наслідками, а за метою дій зловмисників - змушення представників влади до вчинення певних дій, залякування населення, ускладенення міжнародних відносин тощо. Тут швидше можна говорити про диверсію, але також якщо вдасться довести, що була спеціальна мета - заподіяння шкоди державі. Не потрібно писати дурниць, виходячи з власного невігластва, Завжди варто подумати і почитати розумні книги, якщо власних знань немає.
До Народної Показати IP 27 Серпня 2020 08:00
Тоді чому те що почалось у 2014 році назвали ато а не війною, тоді шо розумних книг не було чи не було людей які вміють читати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus