USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На пошук роботи – трохи більш ніж місяць. Як на Волині пропонують вакансії безробітним

17 Липня 2022 14:46
Відповідно до чинних змін у законодавстві, особа, яка звернулася до центру зайнятості, має місяць на те, щоб їй знайшли роботу, подібну до тієї, з якої була звільнена, або за розміром зарплати, або за кваліфікацією. Далі – будь-яка робота є підходящою.

Про це в ефірі ТРК «Аверс» наприкінці червня повідомив директор Волинського обласного центру занятості Роман Романюк.

Читати ще: «Раніше середня зарплата на вакансії робітника була 10 тисяч, а тепер – 7», – як на Волині шукають роботу

Нагадаємо, уряд анонсував реформу сфери зайнятості. Зокрема статус та виплати з безробіття відтепер втрачаються, якщо людина перебуває за кордоном понад 30 днів під час воєнного стану. Також безробітні, які стоять на обліку в центрах зайнятості, мають трохи більш як 30 днів на пошук роботи.

«У сьогоднішніх умовах кожен мусить усвідомити, що він має максимально докласти зусиль задля наближення перемоги. Тому уряд пропрацьовує зміни до законодавства. Зокрема так звану зміну 30 днів плюс. За цей час (30 днів) підходящою роботою вважається та, яка відповідає попередній посаді або зарплаті до приходу в центр зайнятості. Після цього терміну будь-яка вакансія, що наявна в службі зайнятості, є підходящою для будь-якого клієнта. Йдеться про те, що не може сьогодні громадянин сидіти і чекати від держави підтримки. Ми маємо тримати свій фронт на нашій відносно спокійній території. А наш фронт – це економіка, і кожен має долучитися до офіційної сплати податків», – наголосив він.

Читати ще: Яку зарплату пропонують на Волині? Топ-5 високооплачуваних вакансій
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Алекс Показати IP 17 Липня 2022 22:26
Довбограї, кваліфікований спеціаліст з вищою освітою має стати вантажником. Ось і вся "професійність" центрів зайнятості.
йопрст Показати IP 18 Липня 2022 15:50
Соцдопомоги-нема,а на премії мера,дупутата -Є,охіренні закони,одні жирують,простолюд страдає
Джулія Показати IP 27 Серпня 2022 23:49
Двічі стояла на обліку в ЛЦЗ - ще ДО ковідобожевілля. Запропонували щось? Ніхрена.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus