USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На професійних гонках у Луцьку перемогла «найдорожча євробляха»

25 Червня 2018 15:48
Переможцем другого етапу професійних перегонів Ukrainian drag racing series 2018 став польський пілот, чемпіон Німеччини і Польщі Мартін Блаут. Його авто Chevrolet Camaro V8 Bi-Turbo 4x4 на польській реєстрації організатори жартома охрестили «найдорожчою євробляхою» у Луцьку.

Призовий фонд становив більше 10 тисяч доларів, а пілоти байків та професійних гоночних автомобілів змагались у 8 класах.

Найшвидшим на перегонах став член команди VTG з Польщі Мартін Блаут. Друге місце – за Сергієм Соловченком на ЗАЗ, третє виборов Ігор Коряка на найшвидшому в Україні стрітовому Nissan GT-R.
Як пожартували організатори, Chevrolet Camaro Мартіна, потужністю в 2 тисячі кінських сил, - найдорожча «євробляха» у Луцьку, адже його вартість становить більше 300 тисяч євро.
Мартін подякував організаторам та лучанам за гостинність і теплий прийом, а також зазначив, що йому дуже приємно виступати в Україні. В коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини він розповів, що гонка була напрочуд цікавою, а суперники – більш ніж достойні.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧИСТИЙ АДРЕНАЛІН І ШВИДКІСТЬ: ЯК У ЛУЦЬКУ ЗМАГАВСЯ БОМОНД УКРАЇНСЬКОГО ДРЕГУ

«Ми приїхали цілою командою VTG з Варшави. Це чудовий момент, ми навіть не сподівались, що буде така спортивна атмосфера, чудова організація і призи. Раніше ми брали участь в перегонах в Києві, Вінниці, Бердянську. Але Луцьк, принаймні для мене, виявився щасливим місцем», – каже пан Мартін.

З його слів, левова доля перемоги – це заслуга його команди на чолі з їх «мозком» Ґжегожем Сташевським.
Мартін Блаут
Мартін Блаут
Мартін Блаут та Гжегож Сташевський
Мартін Блаут та Гжегож Сташевський
«Команда чудово приготувала автомобіль, в кожному заїзді техніка була на висоті. Ми хотіли побудувати такий автомобіль, який від заїзду до заїзду демонстрував би стабільний результат – близько 8,2 – 8,5 секунди за 402 метри. І, як всі сьогодні це бачили, нам це вдалось. Все, що мені залишалось – це трохи крутити кермо та час від часу перемикати передачі», – жартує Мартін Блаут.

А от кому не так пощастило з технікою, так це Ігорю Врабіє з Румунії. Його Nissan GTR стабільно демонстрував чудові результати, проте на кінець змагань навантаження не витримав передній редуктор.
Nissan GT-R Ігоря Врабіє
Nissan GT-R Ігоря Врабіє
«Чудові змагання і достойні суперники, а також організація. Повірте, в Європі не скрізь так готуються, як в Україні», - зазначив Ігор Врабіє, який в результаті став другим в повнопривідному класі. Фінал він програв все тому ж Мартіну Блауту, який став найкращим ще й в цьому класі.Бронза – в Сергія Білика на Subaru Impreza WRX, в якій більше тисячі сил під капотом.
Субару Ігоря Білика
Субару Ігоря Білика
Видовищним видався фінал в класі задньопривідних автомобілів – в ньому зійшлись два найпотужніших авто в Україні - BMW M3 Сергія Зінченка та Toyota Supra Олексія Голованова. Швидшим виявився саме «німець», тому Сергію дісталось «золото», Олексію «срібло», а третє місце посів Володимир Козачок на новенькому Chevrolet Camaro на тисячу кінських сил, яка тільки проходить обкатку двигуна.
BMW M3 проти Toyota Supra
BMW M3 проти Toyota Supra
Camaro Володимира Козачка
Camaro Володимира Козачка
В класі передньоприводних автомобілів найшвидшою була ВАЗівська «вісімка» Максима Краснокутського, друге місце за Назаром Зіником на Honda CRX, третє виборов «злий сир» Артур Мандзюк на Volkswagen Scirocco.
Срібний ВАЗ 2108 та Honda
Срібний ВАЗ 2108 та Honda
Volkswagen Scirocco
Volkswagen Scirocco
Подіум класу «Pro legal» повністю зайняли власники трьох Audi TT: перше місце посів Роман Виговський, друге – Андрій Пашинський, третє – Олексій Букаєв.
Що стосується перегонів спортбайків, то результати у трьох класах наступні:

Мото об’ємом до 600 см3

1 місце – Гецко Ярослав №22 Suzuki, Одеса

Мото до 1000 см3

1 місце – Череп Олексій №34 Suzuki GSX1000, Одеса

2 місце – Бондарук Сергій № 49 Honda, Луцьк

3 місце – Романчук Микола № 69 Suzuki, Луцьк

Мото Unlimited

1 місце – Череп Олексій №34 Suzuki GSX1000, Одеса

2 місце – Романчук Микола № 69 Suzuki, Луцьк

3 місце – Філатов Григорій №46 Suzuki, GSX1300R, Теплодар
ЗАЗ Сергія Соловченка
ЗАЗ Сергія Соловченка
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Гальчинський! Показати IP 25 Червня 2018 23:33
Дякую за професійну статтю!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus