USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На ремонт фасаду історичної будівлі в центрі Луцька просять півмільйона

24 Жовтня 2018 11:36
Реконструкція фасаду історичної будівлі в центрі Луцька вартуватиме близько 500 тисяч гривень. Пам’ятку культурної спадщини хочуть відновити на умовах співфінансування з міським бюджетом.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження 24 жовтня.

Житловий будинок на вулиці Лесі Українки, 37 перебуває у власності різних осіб, зокрема підприємців. Це об’єкт культурної спадщини, який зараз потребує реставрації, передусім, головного фасаду.

Як наголошено, ці роботи вимагатимуть близько 500 тисяч гривень, адже головний фасад досить складний у виконанні.

Власники будівлі, своєю чергою, готові профінансувати реконструкцію бічних фасадів споруди. Так, підприємець Ігор Третяк на заміну покриття будівлі вже витратив 2 мільйони гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Архітектор Показати IP 24 Жовтня 2018 22:22
Реконструкція це не реставрація. Аби не знищинли таким ремонтом історичну будівлю. Бо для відновлення первинного виду, треба куди більше ніж 500 тисяч. Лише оригінальні деревяні вікна обійдуться дорожче. А де фахівців для цього знайдуть? Звичайні будівельники вам не скульптори.
Лучанка Показати IP 25 Жовтня 2018 09:15
це приватна власність за їх кошти робити треба реставрацію. Знали що купувли памятник історичний!!! Хочете жити і керувти як в Європі, вперед. Інакше в шию і копняка в копчик занадто хитрож*пі стали.
закон Показати IP 25 Жовтня 2018 19:48
ніяких державних грошей купив рестставрй!
Микола Показати IP 26 Жовтня 2018 22:18
Бачили що купували то і ремонтуйте а ні то валіть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus