USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На розчищення річки у Луцьку виділять 300 тисяч гривень

18 Січня 2022 23:43
650 тисяч гривень з міського бюджету заклали на охорону водних ресурсів протягом 2022 року. З них близько 300 тисяч планують виокремити на розчищення річки Сапалаївки.

Про це під час засідання виконкому 18 січня поінформувала начальниця відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак.

З її слів, із 650 тисяч гривень, спрямованих на охорону водних ресурсів громади, частину витратять на біологічну меліорацію та зариблення водойм, а також заходи, спрямовані на відновлення та підтримування сприятливого гідрологічного режиму. Зокрема, на викошування трави, самонасіву та утримання прибережних смуг водойм.

«Минулого року ми провели інвентаризацію водних об’єктів громади площею від 0,5 гектара. Із 79 водойм маємо одне водосховище, озеро і 7 річок. Тому на одне з наступних засідань виконкому сформуємо план заходів з утримання цих водних об’єктів. Окрім того проведемо паспортизацію малих річок та водойм», – розповіла головна екологиня громади.

Вона зазначила, що у планах поточного року – розчистка річки Сапалаївка.

«Плануємо розчистити річку Сапалаївку, але чіткого розрахунку ще не робили, тому важко сказати точно, який відрізок зробимо за 2022 рік. Протягом 2021 року ми чистили річку від моста на вулиці Шопена до Набережної. А цього року плануємо продовжити від вулиці Шопена і далі. Утім для цього потрібно чітко обрахувати перелік робіт», – зауважила Оксана Лисак.

Вона додала, що з 650 тисяч гривень, спрямованих на охорону водних ресурсів громади, 300 тисяч гривень планують використати саме на річку Сапалаївку.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus