USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Софійській площі влаштували дрифт на авто для зйомок реклами. Організаторам загрожує до 5 років

10 Серпня 2021 14:32
В історичному центрі Києва на Софійській площі знімали рекламу – два автомобілі дрифтували на великій швидкості посеред пішохідної зони. У КМДА запевняють, що не давали дозволу.

Відео опублікував перший заступник гендиректора заповідника Софія Київська Вадим Кириленко у Фейссбуці.

«Що це було?» — супроводив він запис словами.

На відео видно, що машини дрифтують навколо пам’ятника Богдану Хмельницькому. На площі залишилися чорні сліди від шин у формі вісімки. Площа є пішохідною, але ніяких огорож не видно.
У мерії Києва вже відреагували на інцидент. Там повідомили, що не давали жодних дозволів на організацію і проведення зйомок в історичному центрі Києва, пише Хмарочос.

У ШЕУ, яке є балансоутримувачем Софіївської площі, повідомили, що дозвіл на зйомки рекламного дрифту від поліції та заповідника – не отримали.

«У небезпеці перебували всі пішоходи, які проходили повз. Також значно забруднено слідами автомобільних коліс покриття на історичній площі», — резюмували в КМДА.

Згодом стало відомо, що рекламу знімала компанія напоїв Red Bull Ukraine.

Керівниця Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів каже, що, за словами організаторів – Red Bull Ukraine, вони отримували спеціальний дозвіл та одразу після зйомок почали відчищати площу.

Для зйомок в Україну приїхав відомий міжнародний дрифтер з Ірландії, і Red Bull знімав проєкт з його участю.

Як пише ТСН, в одній з машин проїхалася й українська реперка alyona alyona. Чи знала вона про законність цього дріфту, - невідомо.
Місцева влада через цей інцидент звернулась до поліції. Водночас на фото, опублікованих у соцмережах, видно, що понад десяток правоохоронців були на площі під час зйомок.

Поліція розпочала кримінальне провадження. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять ретельну перевірку обставин, спілкуються з організаторами та встановлюють усіх учасників несанкціонованої зйомки. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Слів нема ! Показати IP 10 Серпня 2021 18:29
Безмозглі і безродні яничари !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus