USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На території України циркулює 14 штамів коронавірусу, – МОЗ

9 Серпня 2023 11:14
Наразі на території України циркулює близько 14 різних штамів коронавірусу. Секвенування дозволяє відстежувати наявні штами та характер мутацій, які виникають – для вживання оперативних заходів в разі збільшення випадків захворюваності восени і взимку.

Про це інформує пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

«У кожній області спеціалісти центрів контролю та профілактики хвороб продовжать відбирати зразки, лабораторно досліджувати штами та вивчати мутації, які виникають. Рекомендована вакцинація залишається безоплатною у сімейного лікаря та пунктах щеплень. Людям, які мають ослаблений імунітет чи супутні захворювання; старшим за 60 років; які перебувають у групі ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної хвороби, необхідно подбати про імунний захист та зробити щеплення», – зазначив заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Він наголосив, що вакцинація залишається рекомендованою та безоплатною для всіх українців. Вона доступна на рівні кожного регіону. Транспортування та зберігання за умов дотримання холодового ланцюга на рівні областей забезпечують центри контролю та профілактики хвороб. Зараз вони посилюватимуть роз’яснювальну роботу з населенням.

Читати ще: Штучний інтелект ймовірно зможе передбачити новий спалах пандемії коронавірусу, – вчені

У МОЗ нагадали, що зробити щеплення можна у сімейного лікаря або у пункті щеплення. Наразі понад 12 млн українців не зробили перше бустерне щеплення проти COVID-19. Загальний рекомендований курс з вакцинації проти COVID-19 – це 4 щеплення. Через 5 місяців після первинного курсу вакцинації необхідно зробити перший бустер. Друга бустерна доза рекомендована всім повнолітнім з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої. Також в Україні дозволена вакцинація проти COVID-19 з 5-річного віку.

Від початку пандемії коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні зафіксовано понад 5,5 млн випадків. У групі ризику залишають люди із хронічними захворюваннями та старші за 60.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ВОВК Показати IP 9 Серпня 2023 13:08
Може вже хватить ?!
Анонім Показати IP 9 Серпня 2023 16:15
тож МОЗ оголосило про закінчення пандемії а наші ніяк не вгамуються?
Анонім Показати IP 11 Серпня 2023 23:10
Досить вже!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus