USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині розширили трасу Київ–Ковель–Ягодин

21 Жовтня 2021 17:24
На ділянці автошляху М-07 Київ – Ковель – Ягодин (на м. Люблін) між селами Довгоноси та Старі Кошари Ковельського району відбулися зміни в організації дорожнього руху – відновлений правий проїзд відкрито для транспорту, що рухається в обидва напрямки.

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Волинській області.

Із травня по серпень прокладали новий проїзд з двома смугами руху зі сторони Ягодина. Видалили чагарники та провели інші підготовчі роботи, звели земляне полотно, влаштували трьохшарову основу та два шари асфальту, нанесли тимчасову розмітку. Спрямувавши сюди весь потік транспорту, взялись до відновлення існуючого проїзду.

Менше двох місяців роботи – і стара дорога поширена з 9-ти до 10,5 метра та вкрита трьома шарами асфальту і тимчасовою осьовою розміткою.

Днями, якщо дозволятимуть погодні умови, розпочнеться фінішне асфальтування новозбудованого лівого проїзду «варшавки».

Згодом на цій ділянці з’являться нові дорожні знаки, бар’єрне огородження, протизасліплювальний екран, постійна дорожня розмітка, два нові автопавільйони і вбиральні поруч з ними, упорядкуються узбіччя, кювети і розділювальна смуга.

До кінця поточного року цю ділянку М-07 введуть в експлуатацію.

Нагадаємо, трасу М-07 на ділянці Ковель-Ягодин мають розширити до чотирьох смуг. Про те, що дорогу таки ремонтуватимуть, восени минулого року обіцяли і в пресслужбі Офісу президента.

Читати ще: Як на Волині відновлюють трасу Київ-Ковель-Ягодин. Фото

Упродовж 2019-2020 років Службі автомобільних доріг у Волинській області вдалось реалізувати два проєкти-довгобуди – провести реконструкцію 7,5 км дороги І технічної категорії і відкрити для руху транспорту два проїзди, кожен з яких має дві смуги руху в одному напрямку. Йдеться про дві ділянки автодороги, реконструкція яких була розпочата ще в рамках підготовки до проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу 2012. Тоді ці ділянки було розширено до чотирьох смуг для руху (по дві у кожному напрямку), але всі роботи завершити не вдалось. На той час до Євро-2012 для руху було відкрито лівий проїзд, а правий відтоді лишався закритим.

У серпні на трасі Київ – Ковель – Ягодин (на м. Люблін) відкрили новозбудований лівий проїзд з двома смугами між селами Довгоноси і Старі Кошари Люблинецької територіальної громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus