USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На відбудову готельно-ресторанної індустрії потрібно три роки

28 Травня 2020 17:08
Сектору HoReCa (готелі-ресторани-кейтерінг) на відновлення може знадобитися навіть три роки – це результат дослідження компанії Barometr, пише Монітор info з посиланням на filarybiznesu.pl.

На відновлення кон’юнктури у 2021 р. розраховують такі галузі, як будівництво, торгівля, транспорт і виробництво.

В опублікованому дослідженні, проведеному на замовлення Європейського лізингового фонду (EFL), взяли участь 600 мікро-, малих і середніх фірм з усієї Польщі.

45 % фірм із сектора малих і середніх підприємств (MŚP) вважають, що повернення кон’юнктури відбудеться найраніше в наступному році, але 40 % думають, що за щонайменше 2–3 роки. Лише неповних 9 % підприємців вважають, що оптимістичний сценарій збудеться ще цього року.

Дослідження показало, що чим менша фірма, тим більший песимізм вона проявляє щодо впливу пандемії на стан сектора MŚP. Тоді, як 6 із 10 середніх фірм дивляться з песимізмом на найближчі шість місяців, то серед найменших суб’єктів господарювання, в яких працюють до 9 осіб, погіршення очікують 9 із 10 опитаних.

Найбільші побоювання про своє майбутнє має сектор HoReCa. Майже всі керівники готелів, ресторанів і кейтерінгових фірм вважають, що впродовж наступних шести місяців ситуація погіршиться (95 %). Багато песимістів теж у сфері послуг (85 %), торгівлі (79 %) і транспорту (76 %).

Повернення кон’юнктури в наступному році очікують найчастіше представники будівельної галузі (52 %), торгівлі (51 %), транспорту (48 %) і виробництва (45 %). Менш оптимістичний сценарій, який передбачає відновлення галузі у 2022–2023 рр., передбачають представники сектора HoReCa (48 %) та послуг (44 %).

Barometr EFL інформує про тенденцію настрою фірм із сектора MŚP до покращення, про що засвідчив другий тур опитування, проведений 20–23 квітня компанією Ecorys на замовлення того ж Європейського лізингового фонду (EFL).

Європейський лізинговий фонд був заснований у 1991 р. Це одна із перших лізингових компаній у Польщі. З 2001 р. EFL є частиною Crédit Agricole.

Зауважимо, раніше в МВФ теж заявили, що на відновлення від наслідків пандемії коронавірусу світовій економіці знадобиться три роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus