USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На відновлення Нотр-Даму вже зібрали мільярд євро, – ЗМІ

17 Квітня 2019 13:59
Сума пожертвувань, обіцяних на відновлення собору Паризької Богоматері, який постраждав від пожежі, досягла одного мільярда євро. Про це пише Кореспондент з посиланням на газету Le Parisien.

Кошти надходять переважно від великих компаній і бізнесменів, а також через чотири громадські фонди, обрані Міністерством культури Франції.

Глава відомства Франк Рієстер також оголосив 17 квітня на своїй сторінці в Twitter про запуск інтернет-порталу, через який можна зробити пожертвування на відновлення собору.

«Чотири структури взаємодіють з державою, щоб кожен зміг зробити свій внесок у прозорий та безпечний спосіб», - йдеться у повідомленні.

Такими організаціями стали Центр національних пам'яток (Centre des monuments nationaux), Фонд Нотр-Дам (Fondation Notre-Dame), Фонд спадщини (Fondation du Patrimoine) і Фонд Франції (Fondation de France). На їхніх сторінках можна зробити пожертву, розмір якої починається від 30 євро. Водночас є можливість внести довільну суму. В обмін на це людина, яка робить пожертву, отримує змогу скоротити свої податки.

Нагадаємо, 15 квітня в соборі Паризької Богоматері виникла сильна пожежа, яка тривала понад 12 годин. Будівлі завдано значної шкоди: завалився її шпиль, дах, колони в нефі і годинник. При пожежі постраждали двоє поліцейських і один пожежник, всього на місці події працювали майже 400 осіб.

Згідно з попередньою інформацією правоохоронців, причиною пожежі в Соборі Паризької Богоматері могло стати коротке замикання у частині будівлі, яка перебувала на реконструкції.

Як повідомив раніше президент Франції Еммануель Макрон, Собор Паризької Богоматері, який постраждав від сильної пожежі, необхідно відновити протягом п'яти років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Навуходоносор Показати IP 17 Квітня 2019 17:31
Деньги в размере 2-х миллиардов евро на строительство нового саркофага на ЧАЭС западные страны собирали для Украины десять лет! И половина суммы оформлена кредитом! А здесь миллиард за два дня! И если бы не угроза, исходящая от реактора, не могла затронуть Европу - не дали бы ни хрена! Вот цена всех слов в нашу поддержку доброхотами из ЕС! Мир политики - это мир цинизма, и чем быстрее осознает это наша власть, тем больше у нее шансов устроить жизнь для собственных граждан по-человечески.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus