USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Франції горить знаменитий Собор Паризької Богоматері. Оновлено

15 Квітня 2019 23:21
Потужна пожежа сталася в одній з головних визначних пам'яток Парижа - соборі Нотр-Дам-де-Парі. Про це повідомляє "Страна" з посиланням на французькі ЗМІ.

23:50 У Міністерстві внутрішніх справ Франції заявили, що для того, щоб стримати вогонь, потрібно ще три або чотири години.

23:47 Невтішна новина: представник Собору визнав майже повне знищення будівлі.

23:08 Всі зусилля пожежних спрямовані на запобігання обвалу північної вежі собору, а також на порятунок предметів культури і мистецтва.

23:02 Французькі пожежники не впевнені, що зможуть зупинити поширення вогню, що охопив Собор Паризької Богоматері. У пожежній службі пояснили, що не виключають, що в Соборі в результаті згорять всі дерев'яні конструкції.

Онлайн-стрім



Раніше пожежники попереджали, що загоряння - складне. Зокрема, це пов'язано з тим, що горить дуже суха деревина, вік якої - багато століть.

22:43 Глава паризького пожежного департаменту: наступні півтори години надзвичайно важливі, адже саме за цей час можна зрозуміти, чи вдасться стримати вогонь.

22:35 Дах в Соборі Паризької Богоматері, охопленому полум'ям, рухнув.

За даними пожежної служби, перша інформація про загоряння з'явилася близько 18:50 за місцевим часом.

Собор Паризької Богоматері знаходиться в центрі Парижа і є символом французької столиці, а також одним із найвідоміших пам'ятників в Європі. Він зводився з ініціативи паризького єпископа Моріса де Сюллі в період з 1163 по 1345 рік.

Реставрація готичного собору проводилася в 19 столітті: була відремонтована скульптурна частина, пошкоджена в Велику французьку революцію, а також був зведений новий шпиль.

Щорічно собор відвідують 14 млн чоловік. Крім того, Собор Паризької Богоматері зустрічається в ряді художніх творів - насамперед, в однойменному романі Віктора Гюго.

У той же час, як повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на дані французького МВС, сильна пожежа, що вирує в соборі, не призвела до загибелі або поранення людей.

У міністерстві пояснили, що на даному етапі не отримували даних про постраждалих або загиблих.

22:00 До боротьби з вогнем залучено близько 400 пожежників. Влада Парижа ухвалила рішення про евакуацію жителів острова Сіте, на якому розташований палаючий собор.

21:50 на площі перед собором зібралося кілька тисяч осіб, люди плачуть, хтось знімає, хтось прийшов з національними прапорами.



21:45 Прес-секретар собору Паризької Богоматері Андре Фіно повідомив, що весь дерев'яний інтер'єр собору горить і, найімовірніше, буде зруйнований.

21:30 на місце прибув Еммануель Макрон. Перед цим він написав у Twitter: "Собор Паризької Богоматері в вогні. Як всі наші співвітчизники, я відчуваю почуття великого смутку, коли бачу, як ця частина нас горить".

21:25 За словами держсекретаря міністерства внутрішніх справ Лорана Нуньєс, постраждалих у пожежі немає.

21:20 Вогонь наближається до оглядового майданчика.

21:10 З'ясувалося, що за кілька днів до пожежі з собору зняли 16 мідних статуй, які відправили на реставрацію.

21:00 В ЮНЕСКО заявили, що стежать за ситуацією.

Що сталося

Про пожежу 15 квітня повідомили паризькі ЗМІ. Також фото і відео почали публікувати користувачі соцмереж.

Займання сталося приблизно о 19:50 на верхніх рівнях будівлі. За попередньою інформацією, загорілися дерев'яні частини ремонтних лісів. Реставраційні роботи ведуться в соборі з початку квітня. Повністю горить дах собору - так кажуть очевидці. У 2013 будівлю відзначило своє 850-річчя.

Через годину шпиль собору обрушився.

До місця події з'їхалися машини екстрених служб. Навколо палаючої будівлі поліція поліція вибудувала захисний кордон до моста Сен-Мішель.

До місця події попрямував президент Еммануель Макрон.

Пожежу прокоментував президент США Дональд Трамп. Він запропонував скидати на палаючу будівлю воду за допомогою авіації.

На численних відео очевидців, розміщених у соцмережах, видно великі клуби диму і навіть відкритий вогонь, що виривається з базиліки храму.


На відео чути, як тріщить дах:







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ага Показати IP 15 Квітня 2019 22:21
ЦЕ ТОЧНО що ганебному крадію пенсій петьку порошенку настав во-істинний «КІНЕЦЬ» на нарах : В УКРАЇНІ З'ЯВИЛИСЯ НОВІ АГІТАЦІЙНІ БОРДИ
Бо Показати IP 15 Квітня 2019 22:45
там був наш Порох! Щось взяв.. І як на складах?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus