USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині затримали сімейну пару наркоторговців, які в паливному баці хотіли провезти «товар» на 3 млн

2 Червня 2020 21:51
На «Ягодині» затримали наркокур`єрів з Рівненщини під час спроби контрабанди прекурсорів із Євросоюзу. Вилучено партію псевдоефедрину на понад 3 мільйони гривень.

Про це повідомляє пресслужба Волинської митниці Держмитслужби.

У неділю, 31 травня, на м/п «Ягодин» в напрямку «в’їзд в Україну» заїхав вантажний автомобіль марки «Fiat Ducato» під керуванням громадянина України, яким відповідно до поданих товаросупровідних документів переміщуються автомобілі Toyota Avensis та Volkswagen Caddy.

У результаті проведення повного митного огляду в легковому автомобілі марки «Volkswagen», в паливному баці було виявлено приховані від митного контролю 11 пластикових пляшок різного об’єму із пігулками круглої форми білого кольору загальною вагою брутто 21,3 кг.
Як повідомили в СБУ, у пластикових пляшках хотіли провезти партію псевдоефедрину на понад 3 мільйони гривень. За версією слідства, наркотрафік організувала подружня пара з Рівненщини, яка займається ввезенням та продажом в Україні вживаних автомобілів з Європи. На замовлення представників місцевого криміналітету подружжя переправляло до нашої країни гуртові партії псевдоефедриновмісних пігулок «Cirrus», які використовуються для синтезу метамфетаміну.

«Товар» зловмисники отримували у іноземних постачальників та, приховуючи в технологічних порожнинах авто, перевозили через державний кордон.

У межах кримінального провадження, відкритого за ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України, слідчі УСБУ в Рівненській області повідомили затриманим про підозру. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Слідчі дії тривають.

Заходи із викриття зловмисників проводились під процесуальним керівництвом прокуратури Рівненської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus