USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині COVID-19 обігнав онкологію за причинами смертності

26 Липня 2021 15:47
У січні-травні на Волині від різних причин померло 6395 осіб. Майже кожна десята смерть спричинена COVID-19 . Крім того, 69 осіб на Волині вчинили самогубство.

Дані про кількість померлих за причинами смерті у січні-травні 2021 року оприлюднило Головне управління статистики.

Згідно з інформацією, найбільше волинян (4 145 осіб) померло від хвороб системи кровообігу. Згадана причина смертності щороку перебуває на першому місці. Нагадаємо, з початку року на Волині сімейні лікарі виписали більше 188 тисяч рецептів за програмою «Доступні ліки». Найбільше – на медикаменти від серцево-судинних хвороб. Причому серед пацієнтів – немало осіб до 40 років.

Читати ще: «Доступні ліки»: на Волині більше двох тисяч рецептів виписали пацієнтам віком до 40 років

На другому місці за цей період опинився COVID-19: в Головному управлінні статистики називають його причиною смертності у 646 осіб. Менше померло волинян від онкології – 592 особи. 282 особи померли від хвороб органів травлення. А на п’ятому місці за причинами смертності опинилися зовнішні причини, від яких померли 267 волинян. З них 69 – через навмисне самоушкодження, 30 – внаслідок випадкового отруєння алкоголем, 25 – отруєння іншими речовинами, 18 – від утоплення, 17 – внаслідок ДТП, п’ятеро загинуло у вогні і стільки ж – внаслідок нападів з метою убивства чи нанесення ушкодження.
До слова, крім випадкових отруєнь алкоголем, 22 особи померли від розладів психіки та поведінки внаслідок вживання алкоголю. Від грипу і пневмонії померло 89 осіб, туберкульоз став причиною смерті у 41 волинянина, 34 особи померли від цукрового діабету і 11 від хвороби, зумовленої вірусом імунодефіциту людини.

Читайте також: Українці помирають, бо забагато курять, п’ють алкоголю та погано харчуються. Дослідження

Як раніше повідомлялося, відповідно до даних національного дослідження щодо поширеності основних факторів ризику неінфекційних захворювань українці надто погано харчуються і часто вбивають себе шкідливими звичками й не дбають про своє здоров’я, вживаючи забагато солі, цигарок і алкоголю та замало овочів і фруктів.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus