USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині блискавки вбили двох корів і спалили хати. ОНОВЛЕНО

23 Липня 2017 11:59
У селі на Любомльщині під час грози блискавка вбила дві корови. Про це повідомляє Район.Любомль.

Так, у п’ятницю, 21 липня, надвечір налетів шквальний вітер із грозою. Град зрешетив овочі, повилягали посіви зернових.

Літня буря залишила без електроенергії чимало населених пунктів.

А в селі Машів під час грози на пасовищі розряд блискавки влучив у табун великої рогатої худоби, в наслідок якого дві корови загинули на місці.

На щастя діти, які випасали худобу, не постраждали.

Нагадаємо, у п'ятницю на Волині вирувала негода. Як повідомлялося, потужна злива накрила Луцьк. Постраждали не лише населені пункти, а й ліси. Пориви вітру були настільки сильними, що дерева просто переламувало і виривало з корінням. Зокрема, на Маневиччині пошкоджено понад 200 га лісу.

Родина Хомічів із волинського села Столинські Смоляри на Маневиччині залишилася без будинку, який спалила блискавка.

Про це повідомляє Район. Маневичі. У хату селян влучила блискавка, тож усе за лічені хвилини згоріло до тла. Як повідомив сільський голова Микола Козачук, подружжя Хомічів виховує троє повнолітніх дітей, які проживають із ними.

Окрім цього, у Любомльському районі під час грози від удару блискавки загорілися одразу два об’єкти в одному селі – житловий будинок та господарська споруда, пише КОРДОН.

За словами провідного фахівця Любомльського РВ УДСНС України у Волинській області Богдана Денисюка, удар блискавки став причиною одразу двох пожеж у селі Столинські Смоляри – цегляного житлового будинку та дерев’яної господарчої споруди. Повідомлення про надзвичану ситуацію до служби порятунку надійшло близько 20 години. Ніхто не постраждав, перекиданню вогню на інші об’єкти запобігли. Ліквідували полум’я працівники Державної пожежно-рятувальної частини №10 м. Любомля та місцевих пожежних команд сіл Гуща та Забужжя.

Рятувальники нагадують про виконня правил поведінки під час грози.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій. Показати IP 2 Серпня 2017 14:44
Немає такого села як Столинські Смолярі на Маневиччині!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus