USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині дитсадок отримав розвивальні меблі для діток

12 Грудня 2018 22:14
Для дитячого садка села Новосілки придбали розвивальні меблі для діток. Проект був успішно реалізований спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» та за сприяння громади. Презентував результати співпраці радник голови Волинської обласної ради, очільник фракції УКРОП у Волиньраді Вячеслав Рубльов.

В селі Новосілки в дитячому садочку, який розташовується в місцевій школі, навчається 60 дітей. Завідувач Наталія Ільчук розповідає: садочок тут дуже давно – установа орендує приміщення в школи вже 40 років, інформує прес-служба волинського УКРОПУ.

«І меблі, які були закуплені в той час, не витримують жодної критики. Діти на них граються вже десятки років. Завдяки Фонду і підтримці громади, ми закупили розвивальні меблі, які діти використовують під час гри і можуть себе уявляти в ролі перукарів, медиків, водіїв і кухарів. Дякуючи таким людям як Ігор Палиця, які небайдужі, його Фонду, який звертає увагу на простих людей, на сільських дітей, ми живемо. Мені дуже шкода, що ми не можемо дати нашим дітям такого розвитку, який є в містах. Але ми намагаємося з усіх сил дати нашим дітям найкраще», - наголосила завідувач дитсадком.

Після успішної реалізації цього проекту, директорка та вихователі хочуть, аби для їхнього дитсадка придбали ноутбук, бо комп’ютерної техніки в садочку взагалі немає. А мешканці села, які прийшли оцінити результати реалізованого проекту, просять Вячеслава Рубльова допомогти із облаштуванням освітлення та транспортним сполученням.

«Від села до дороги на Турійськ – 3,5 км, а до траси Ковель-Ягодин – 8,5. В таких умовах нам треба їхати в лікарню, в райцентр на ринок. Вже років з 10 в нас немає автобуса, яким можна дістатися в Ковель або в Турійськ», - розповідає місцева мешканка Ніна Поляк.

Та додає: в сусідньому селі Окунин, де проживає більше сотні людей, досі немає жодного освітлення. Вячеслав Рубльов переконує людей, що усі проблеми можна вирішити, якщо робити це спільно.

«Щоб освітити Окунин, потрібно, аби сільська рада написала лист-звернення до обласної ради з проханням про виділення коштів. З обласного бюджету надійдуть гроші на проведення освітлення, але ви тут, на місці, маєте знайти гроші на те, щоб освітлення провести.Що ж до транспортного сполучення, то цю проблему можна вирішити лише після приєднання вашого села до Луківської ОТГ. Голова громади може розглянути звернення щодо поновлення автобусного маршруту. На жаль, на рівні облдержадміністрації це питання не вирішується – чиновники не мають впливу на перевізників, і останні просто відмовляються брати участь в конкурсі на маршрут. Тому вашому селу потрібно якнайшвидше об’єднуватися аби вирішити ваші проблеми», - наголосив Вячеслав Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus