USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На Волині горів монастир. В єпархії заявляють про підпал

17 Квітня 2024 10:56
Пожежа у монастирському комплексі на честь Різдва святого Іоанна Предтечі, що розташований на острові села Вербка на Ковельщин, сталася 14 квітня.

У Володимир-Волинській єпархії УПЦ заявляють, що причина загоряння – підпал невідомих осіб.

Як зазначається, горіли два корпуси монастирського комплексу. Один з господарчих корпусів вигорів повністю, інший, де були облаштовані домова церква та трапезна, постраждали частково.

«Підпал було вчинено після закінчення недільної Божественної літургії. На згарищах монастирських корпусів видно побиті зовні вікна.

Намісник обителі архімандрит Варлаам (Бойчук) свідчить, що після богослужіння, як і завжди, сам оглянув усі монастирські приміщення – ніяких джерел вогню у них не було», – наголошують в єпархії.

Як інформували, повідомлення про пожежу рятувальникам надійшло о 16:52, загоряння було ліквідовано о 17:45.

По приїзду рятувальники оперативно провели розвідку та за допомогою трьох водяних стволів приборкали займання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus