USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині громада потребує будівництва очисних споруд

26 Грудня 2021 10:51
Будівництво очисних споруд у Мар’янівській громаді просять включити у список проектів, які будуть реалізовуватися за кошти ДФРР.

Про це стало відомо під час засідання позачергової сесії облради.

Депутатка Валентина Магурчак у своєму запиті до голови Волинської ОДА повідомила, що основною проблемою Мар’янівської громади є відсутність очисних споруд, що створює некомфортні умови проживання та санітарно-епідеміологічну небезпеку. Проблема в тому, що в селищі Мар’янівка немає налагодженої якісної системи водовідведення, очисних споруд та каналізації. Також немає належного забезпечення водовідведення в домогосподарствах.

«На території селища працює 6 об’єктів соціально-культурної сфери. Центральна частина селища щільно забудована двоповерховими житловими будинками. Проблема потребує нагального вирішення», – наголосила вона.

З її слів, у громаді вже виділили земельну ділянку під будівництво нових очисних споруд, яка відповідає усім санітарно-епідеміологічним нормам. На будівництво сподіваються використати кошти ДФРР, співфінанасування з місцевого бюджету має складати 1,3 мільйона гривень. Термін реалізації проекту – один рік.

Валентина Магурчак попросила сприяння голови ОДА у вирішенні згаданої проблеми. Депутати підтримали запит колеги.

Нагадаємо, на Волині погодили попередній перелік проєктів, що можуть реалізовуватися за кошти ДФРР у 2022 році, аби подати його у Міністерство розвитку громад України. Усього заплановано реалізувати вісім проектів. Сума, яка має надійти на Волинь на їх реалізацію – 103 мільйони. Хоча попередньо в області розраховували на те, що надійде втричі більше коштів.

Юлія МАЛЄЄВА

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 27 Грудня 2021 11:13
Нехай голова розкаже,як з допомогою Магурчак просра.и початок будівництва очисних споруд за державні гроші. Там де свобода,в особі магурчак, то толку не буде тільки піар і нагороди для свого чоловіка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus