USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині громада утеплила фасад школи

16 Грудня 2016 15:15
Новий навчальний рік для школярів села Грузятина Маневицького району розпочався із приємних новин.

Тепер учні здобуватимуть освіту в теплому приміщенні, адже цього року зусиллями громади вдалося утеплити фасад та оновити фундамент, інформують у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».


Село Грузятин розташоване на околиці Маневицького району. Зараз тут мешкає більш як півтисячі людей. Щороку кількість населення збільшується – залишається молодь, село розбудовується.

Тринадцять років тому Наталія Михайловська закінчила Грузятинську школу. Навчалася в Луцькому педагогічному коледжі. Коли отримала диплом учителя початкових класів, повернулася в рідне село. Тепер ділиться знаннями із маленькими односельчанами.


«Наше село перспективне, в нього велике майбутнє, адже тут живуть ініціативні люди, які дбають про Батьківщину. Багато молоді в Грузятині зводить власні будинки», – розповідає вчителька Наталія Михайловська.

Важливу роль у житті грузятинців відіграє сільська школа. У дев’ятирічці навчається 74 учні. За 53 роки у стінах школи не було капітального ремонту. На державне фінансування селяни не сподіваються – самотужки намагаються створити якісні умови навчання для дітей.


«Допомога районної влади менше відчувається на окраїні, тому наша громада вирішила зробити все, щоб внести якісь зміни й відродити до життя нашу стареньку школу», – каже вчителька Людмила Микитюк.


Особливість Грузятина – його активні жителі. Кілька років у селі діє громадська організація. Люди самостійно опрацювали проект утеплення фасаду школи. Його розглянули на міжнародному конкурсі. І тоді закипіла робота. До втілення ідеї тут долучаються і найменші грузятинці.

«На реалізацію проекту потрібне було співфінансування. Діти активно долучилися до збору коштів. Весна у нас розпочалася з того, що ми взялися збирати макулатуру. Також очистили околиці нашого села від склотари. Тоді спільно ми зібрали дві тисячі гривень. Усе це залучили на втілення проекту утеплення школи», – розповідає вчителька та голова ініціативної групи Людмила Микитюк.

Залучених коштів із Європейського Союзу виявилося замало для облаштування фасаду школи. Для того щоб завершити ремонтні роботи щодо покращення зов­нішнього вигляду навчального закладу, громада звернулася у маневицьке представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».


«Цей проект був важливим для нас та для громади села, адже діти мають навчатися у теплому приміщенні. Оскільки ремонтні роботи потрібно було завершити до осінньої пори, ми реалізували цей проект. На умовах співфінансування нам вдалося повністю завершити роботи», – каже керівник маневицького представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Надія Борисюк.


Це не перший проект, що його вдалося реалізувати активній громаді. На початку навчального року за підтримки Фонду бібліотека навчального закладу попов­нилася новою художньою літературою, яка була вкрай потрібна школярам. Зараз у дітей – належні умови навчання, а разом з тим – і нові успіхи.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
до фонда Показати IP 16 Грудня 2016 16:38
діти мають право дихати цементом ? чому школа під шифером .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus