USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині – карантин через американського білого метелика

22 Травня 2023 21:18
У 44 населених пунктах Волинської області загальною площею понад 44306 га запроваджено карантинний режим щодо американського білого метелика.

Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Волинській області.

Американський білий метелик – це надзвичайно агресивний шкідник, незважаючи на зовнішню красу. Комаха розвивається у двох поколіннях: перше з’являється у травні, друге у середині липня – на початку серпня, та пошкоджує більше 250 видів культур.

«Виліт метеликів навесні відбувається недружно, розтягуючись іноді до місяця, перші з’являються наприкінці квітня – на початку травня. Тривалість їх життя – 6 – 14 діб. Вони ведуть сутінковий спосіб життя. Самки відкладають яйця на верхній і нижній бік листків та на трав’яну рослинність групами по 300 – 500 яєць, укриваючи кладку тонким прозорим пушком. Плодючість – 1200 – 1500 яєць. Ембріональний розвиток триває 5 – 10 діб. Відроджені гусениці скелетують листок, пізніше з’їдають його цілком, залишаючи тільки грубі жилки. До третього й четвертого віків ведуть спільний спосіб життя, обплітаючи павутиною листя. Починаючи з п’ятого віку, розповзаються і переходять до одиночного способу життя. Активні вночі й на світанку, вдень сидять на нижньому боці листка», – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus