USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині – критично низький рівень вакцинованих від коронавірусу

12 Жовтня 2021 19:18
Серед інших областей країни Волинь значно відстає за рівнем вакцинації серед дорослого населення.

Про це під час брифінгу розповіла головна державна санітарна лікарка Волинської області Наталія Янко.

З її слів, станом на сьогодні отримали щеплення понад 250 тисяч волинян. Це становить 19% дорослого населення серед вакцинованих однією дозою, і 14% – двома дозами вакцини.

«Хочу нагадати, що в цивілізованих країнах Європи, куди наші волиняни часто виїжджають, рівень вакцинації серед населення становить 60% і більше. Колективний імунітет починає діяти, коли вакциновано мінімум 80% населення області. По Україні цей відсоток становить 20%, тому Волинь за охопленням щепленнями від COVID-19 надзвичайно відстає», – зазначила медик.

Вона наголосила волинянам на необхідності вакцинуватися, щоб захистити себе і зменшити навантаження на медичну систему.

«Вакцини є! Вам потрібно звернутися до сімейного лікаря або в центр вакцинації, де також присутній черговий медик, який огляне та надасть рекомендації щодо доцільності чи недоцільності вакцинації», – акцентувала Наталія Янко.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що з початку жовтня активні спалахи COVID-19 зареєстрували на території всіх районів Волинської області.

У трьох громадах Волині епідеміологічна ситуація перевищує загальнообласний рівень захворюваності на COVID-19 у два, й навіть три рази. Така динаміка потребує впровадження додаткових обмежень на цих територіях, направлених на стабілізацію ситуації та локалізацію поширення вірусу.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Волиняни Показати IP 12 Жовтня 2021 19:47
То якраз повний провал роз'яснювальної, інформаційної, агітаційної роботи серед населення таких як ота інтерв'юерша ! Вони, і в першу чергу влада, зайняли позицію статистів і коментують тільки цифри, любуючись собою на нарадах і у телевізорі ! Услід за Степановим гнати с&аною мітлою з посад поки ше більшої біди не наробили !
Ковельчанин Показати IP 12 Жовтня 2021 20:36
Звичайно відстає.Бардак повний. Сьогодні в Ковелі півтори години чекав в черзі на вакцинацію. Багато людей приходять і йдуть назад коли це бачать. Працює 2 медика одна реєструє, друга вакцинує. Та добавте персоналу. Зробіть окремі кабінети для тих хто хоче пфайзер і для тих хто хоче короновакс, а то змішали все в кучу. 90% знайомих думають що потрібно попердньо записуватися і чекати дзвінка хоча реально приходь і вакцинуйся
Анонім до Ковельчанин Показати IP 17 Жовтня 2021 00:11
Ефтаназія в дії, самі йдуть на убой
Людина Показати IP 12 Жовтня 2021 20:51
Просто люди розуміють що це розводілово!
Дідо Показати IP 12 Жовтня 2021 21:02
Волинянам і волинянкам не вистачає йоду.
Діагноз Показати IP 12 Жовтня 2021 22:45
...а Дідам не вистачає на старості і йоду, і розуму, і потенції !
Колік Показати IP 13 Жовтня 2021 06:37
Опача! А де ті "рупори", що трубили з усіх усюд як у нас все звіздато!?
олег Показати IP 13 Жовтня 2021 07:24
Вакцина небезпечна для здоровя так як експерементальна
Мешканець Показати IP 13 Жовтня 2021 21:09
Хто хотів той вакцинувався, а хтось досі ходить у шапочці з фольги ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus