USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині лише 80% укриттів готові до використання

7 Червня 2023 18:53
З 2 по 6 червня в області проводились перевірки захисних споруд. За результатами інспекції встановлено, що готові до використання за призначенням 1 553 укриття, це майже 80% від загальної кількості.

Про це повідомили у Волинській ОВА.

У решти були виявлені порушення – обмежений доступ, незадовільний санітарний стан, також є в аварійному стані та затоплені грунтовими водами. Частина не відповідали технічним вимогам, а були й такі, що були зачинені на момент перевірки.

Читати ще: У Луцьку завершили перевірку укриттів: що кажуть рятувальники та жителі багатоповерхівок

«Слід нагадати, що відповідальність за утримання укриття несуть балансоутримувачі приміщень, де знаходяться сховища. Тож ми вирішили провести засідання регіональної комісії ТЕБ та НС, де поставимо чіткі терміни усунення недоліків у захисних спорудах. На сьогодні з усіма власниками є порозуміння та співпраця, тому ми розраховуємо, що всі зауваження будуть почуті.

Щодо укриттів у навчальних закладів, то вони повинні бути відкритими та доступними для волинян. Навіть під час канікул.

Населення області повинне мати цілодобовий доступ до захисних споруд незалежно від форм власності!» – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Нема на то ради ! Показати IP 8 Червня 2023 08:50
Це ті, шо залишились після розпроджу владою ! А скільки продали - встидливо замовчують ! А скільки ще треба збудувати, облаштувати, щоби вийти на нормативні вимоги ? Боїться влада признатися, який мізерний відсоток населення може розраховувати на безпеку ! І не має навіть планів по розбудові захисних укриттів ! Виборці домоможуть вирішити проблему !
Анонім Показати IP 9 Червня 2023 00:48
Нова редакція Закону України «Про житлово-комунальні послуги» (2017 року) не містить поняття «балансоутримувача», натомість визначає лише «управителя багатоквартирного будинку». У 2012 році Київський апеляційний господарський суд у постанові від 06.03.2012 у справі № 2/297 зазначив: «Згідно п. 1 ст. 1 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» балансоутримувачем будинку, споруди, житлового комплексу, комплексу будівель і споруд є власник, або юридична особа, що за договором із власником утримує на балансі відповідне майно, а також веде бухгалтерську, статистичну й іншу передбачену законодавством звітність, здійснює розрахунки засобів, необхідних для своєчасного проведення капітального, поточного ремонтів і утримання, а також забезпечує управління цим майном і несе відповідальність за його експлуатацію відповідно до закону. Між тим, багатоквартирний житловий будинок за адресою […] є співвласністю власників квартир та нежитлових приміщень, що в свою чергу виключає можливість його перебування у власності держави та територіальних громад. Враховуючи викладене, ані держава, ані територіальна громада, ані ЖЕКи не можуть бути «балансоутримувачами», якщо вони не є одноосібними власниками та/або не мають договору з іншими співвласниками та/або колективного рішення всіх співвласників багатоквартирного будинку щодо укладення договору про утримання будинку «на балансі». Таким чином, за виключенням ОСББ легітимних «балансоутримувачів» багатоквартирних житлових будинків, які підпадали б під визначення п. 1 ст. 1 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» фактично бути не може. Питання: хто несе відповідальність за утримання укриття у будинках, якими управляють ЖЕКи?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus