USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині лише два вірусологи роблять ПЛР-тести на COVID-19

3 Червня 2020 16:04
ПЛР-тести на виявлення коронавірусу в області роблять лише два вірусологи, які працюють у лабораторії Волинського обласного лабораторного центру. Невдовзі для потреб регіону планують придбати новітнє обладнання, аби тести на COVID-19 можна було робити швидше.

Про це йшлося 3 червня у Волинській облдержадміністрації під час брифінгу щодо ситуації в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції.

Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко розповіла, що ПЛР-тести на коронавірус в області роблять лише у лабораторії Волинського обласного лабораторного центру. Саме дослідження триває в межах доби, але у зв’язку з великою кількістю підозр лабораторія перевантажена.

«Хочу звернути увагу, що в нас лише два вірусологи. Вони працюють у режимі надзвичайної ситуації – практично цілодобово уже протягом трьох місяців», – сказала Наталія Янко.

І додала, що ПЛР-тести роблять пацієнтам, які мають підозру на коронавірус, пневмонію чи підлягають плановій госпіталізації.

Також Наталія Янко поінформувала, що з державного бюджету виділено кошти на закупівлю новітнього обладнання для області: автоматизованої станції для виділення РНК і ампліфікаторів для встановлення збудника коронавірусу.

«Поки закупівля обладнання триває. І ми впевнені, що після придбання обладнання, нам вдасться проводити дослідження швидше», – зазначила головний санітарний лікар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Медсестра Показати IP 3 Червня 2020 16:38
А приватні лабораторії хіба не роблять
Мабуть до Медсестра Показати IP 3 Червня 2020 17:12
роблять - беруть в вас зразки, гроші та несуть до тої ж самої лабораторії. просто за їх гроші трохи скоріше виходить. Нє?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus