USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Волині матір не викликала «швидку» хворому на бронхопневмонію сину: дитина померла

25 Червня 2020 22:02
На Волині мати самостійно взялася за лікування хворого на бронхопневмонію сина, збиваючи високу температуру тіла. Коли жінка зрозуміла, що їй не вдається цього зробити, вона викликала швидку допомогу, але, на жаль, вже було запізно – дитина померла в неї на руках.

Про це стало відомо з вироку Турійського районного суду Волинської області.

Під час суду встановили, що обвинувачена в період з 21 по 23 липня 2018 року не вжила жодних заходів щодо виклику медичних працівників для надання її малолітньому сину допомоги та госпіталізації до медичного закладу. Дитина захворіла на гостру лейкоцитарну бронхопневмонію. Початок вказаного захворювання проявлявся підвищенням температури тіла хлопчика до 38 і більше градусів, а також в`ялістю, відмовою від їжі та сну, внаслідок чого у дитини розвинулася незворотня легенево-серцева недостатність, яка призвела до її смерті

Відзначимо, що при умові своєчасного звернення до медичного закладу та надання кваліфікованої медичної допомоги хлопчику, його смерті можна було б запобігти.

Допитана у судовому засіданні обвинувачена повністю визнала свою вину. З її слів, 21 липня вона бачила, що під вечір син був хворим, але температуру тіла вона почала йому міряти наступного дня і сама її збивала. Коли ж 23 липня вона побачила, що температура не збивається, то викликала швидку допомогу, проте син помер у неї на руках до приїзду медичних працівників. Жінка щиросердно розкаялася, просила суворо її не карати.

Відзначимо, що жінка вже притягалася до адміністративної відповідальності за статтею 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).

Суд призначив їй покарання у виді трьох років позбавлення волі, змінивши на умовне терміном на два роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 25 Червня 2020 22:40
Схильний вважати, що даремно змінили покарання.
Івін Показати IP 25 Червня 2020 23:28
Звичайно, якщо б привезли в лікарню в перший день і помер би там, то нікому нічого не було б ...
Вася Показати IP 26 Червня 2020 09:28
А що вони приїжджають на виклик. Тесть лежить з астмою. Сказали пройти тест на вірус а тільки через 8 днів положать. За ці дні він може померти. А медикам пофіг. З центру спіду їм тест на короновірус не підходить. Хоча його роблять там за 2 дні.
Annette Показати IP 26 Червня 2020 14:48
В районах та селах швидка не їде на виклик. Медпункти позакривали , місцеві лікарі не відповідають на телефон , от люди і самі лікуються , а що їм робити ? Особисто знаю людей , які хворіють і намагаються достукатись в якісь двері, але нажаль жодної реакції від медпрацівників- лише відповідь : залишайтесь вдома.
Жах Показати IP 26 Червня 2020 22:41
Так ситуація була у 2018 році, хоча це нічого не змінює. Зараз всі лікуються самі.... Бо з лікарів немає толку, на жаль..... Тому й така велика смертність.....
Анонім Показати IP 27 Червня 2020 15:28
Як жінку, то виноватять, а як самі врачі не спасають людей та ще не хочуть класти у лікарню, і коли мама благає допомогти, то відмахуються, і, немає винних лікарів. Я про випадок із 5-річною дівчинку у Луцьку, яку не хотіли класти у лікарню, і не рятували МЕДИКИ. Питання: То чому їх не карають?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus