USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У пологовому Луцька померла дитина: батьки звинувачують лікарів

2 Вересня 2016 15:26
У подружжя Олександра та Марини після пологів у Луцькому клінічному пологовому будинку помер син. Батьки, які втратили немовля, переконані, що їхню дитину можна було б врятувати, якби вчасно зробили кесарів розтин. Лікарі пологового співчувають парі, проте стверджують, що причиною смерті стала рідкісна серцева патологія, діагностувати яку неможливо, тому шансів на життя у хлопчика не було. Водночас інші медики говорять про те, що хвороба таки діагностується.

Як розповідає журналістам Інформаційного агентства Волинські Новини Марина, це її друга вагітність, яка, зі слів жінки, проходила цілком нормально. Лучанка, яка перебувала на обліку у дільничного лікаря, під час вагітності шість разів робила УЗД (що вдвічі більше обов’язкових), аби перестраховуватися. Ніяких розладів та патологій виявлено не було.

Марина каже, що 19 серпня зробила останнє УЗД та прийшла на прийом до свого дільничного акушера-гінеколога. Лікар оглянула жінку та попередила, що до пологів потрібно готуватися того ж дня.

Через короткий проміжок часу Марина повернулась в медзаклад, оскільки відчула дискомфорт. Медик, у якої жінка перебувала на обліку, одразу поставила їй підозру на «відшарування плаценти». При такому діагнозі, кажуть медики, необхідне негайне лікарське втручання, а саме, кесарів розтин.

Відтак, породіллю привели в приймальне відділення пологового будинку, де, зі слів жінки, ще 20 хвилин шукали вільних лікарів. Врешті Марину оглянула акушер-гінеколог Ірина Горавська. Лікарка не погодилась з діагнозом дільничного гінеколога, та наполягла на тому, що потрібно народжувати самій. Після цього жінку залишили на приймальному відділенні ще на 40 хвилин, доки готували пологовий зал.

Марина переконує: лікарі схаменулись лише тоді, коли у неї відкрилась кровотеча. «Мене одразу перевели в пологовий зал, та під наркозом зробили кесарів розтин», - розповідає породілля.

Олександр, батько дитини, додає, що хлопчик народився дуже кволим, тому його підключили до системи штучного життєзабезпечення.

«Коли я його побачив в реанімації, не міг повірити своїм очам – дитина була вся синя. Так буває при суттєвому кисневому голодуванні. Мені сказали купити препарати та порадили дати дозвіл на переливання крові. Але лікарі з реанімаційного відділення одразу попередили, що надії майже немає».

Зробити переливання крові новонародженому так і не встигли, 20 серпня дитина померла.

Батьки померлого хлопчика переконані, якби Ірина Горавська послухала порад колег та провела кесерів розтин Марині хоча б на півгодини раніше, то дитину можна було б врятувати.

Своєю чергою, лікарі Луцького пологового будинку одноголосно заявляють, що малюк мав рідкісну ваду серця - ендоміокардіальний фіброеластоз. Та запевняють, що з такою патологією дитина не може жити поза утробою матері.

Сама Ірина Горавська розповідає, що подібний діагноз - третій в її практиці за 25 років роботи. Лікар переконує, що коли жінка народжує не вперше - успіх вагінальних пологів дуже високий. І при таких симптомах, які спостерігались у Марини, ніхто з лікарів навіть уявити собі не міг, що історія закінчиться так трагічно.

«Операція була непростою, дитинку дістали живою. Під час кесаревого розтину жінка втратила більше крові, ніж це буває зазвичай. Так, відшарування плаценти дійсно було, але його ділянка була невелика», - розповідає акушер-гінеколог.

На запитання, чи дитина б мала шанси на життя, якби зробили операцію раніше, Ірина Горавська відповідає: «Однозначно ні, дитинка була повністю нежиттєздатною».

Виконувач обов’язків головного лікаря Луцького пологового будинку Галина Бондарук, коментуючи ситуацію, стверджує: коли буде готовий патологоанатомічний висновок, тоді закриються усі сумнівні питання.

«Я взагалі не бачу тут складу злочину. Чому батьки виставляють це публічно - не розумію. Я мала з Мариною розмову, вона мені не скаржилася, казала, що все добре. Вони з чоловіком просили почитати історію хвороби, тільки історія зовсім нічого не говорить про те, що відбулося з її дитинкою. Діагноз – ендоміокардіальний фіброеластоз, у цій ситуації кесарський розтин нічого б не змінив, дитинка все одно померла б. Її позаутробне життя було просто неможливе».

Разом з тим, відповідаючи на питання журналістів, чи діагностується це захворювання на УЗД, лікар впевнено відповіла, що ні.

Між тим, лікар кардіолог, спеціаліст з ультразвукової діагнозтики приватного медичного центру Володимир Лавренюк у коментарі ІА Волинські Новини розповів, що ендоміокардіальний фіброеластоз таки діагностується.

«Це досить рідкий діагноз, і в залежності від ступенів його прояву діагностика може бути ускладненою, але не є неможливою. Причиною того, що лікарі не побачили це раніше, може бути банально неякісний апарат УЗД. І взагалі, медицина – це не математика, може трапитись абсолютно все», – резюмує кардіолог.

Подружжя Марина та Олександр усвідомлюють, що вже ніхто не поверне їм сина. Батьки хочуть лише єдиного – справедливості. Бо, якщо був хоч один шанс врятувати маленьке життя, а ним не скористались, - винні мають понести відповідальність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 162
Навіщо Показати IP 2 Вересня 2016 15:55
робити більшу кількість УЗД аби перестрахуватись? Адже хоч і всі запевняють,що це цілком безпечно, але все ж таки треба по мінімуму і по потребі, бо який вплив має таке "просвічування" ніхто не скаже, вже, що не позитивне, то точно.
Анонім Показати IP 2 Вересня 2016 16:03
Молодець Лавренюк,поставив накінець цих гінекологів на місце Розповів все!
Володимир Лавринюк, до Анонім Показати IP 2 Вересня 2016 20:35
Змушений прокоментувати ситуацію особисто. Насамперед, співчуття батькам. 1. Отже, фіброеластоз ендокарда дійсно трапляється вкрай рідко: 1 випадок на 70 тис новонароджених, тобто далеко не кожен лікар за свою практику зможе зустріти це захворювання. На жаль, коли мова йде дійсно про фіброеластоз, а не інші, схожі захворювання, прогноз, як правило, вкрай невтішний і практично не залежить від тактики лікування. 2. Можливість діагностики дійсно є тяжкою: у ранніх термінах (20-24тиж) серце може бути практично нормальним. Подальше прогресування захворювання дійсно піддається діагностиці, але лише у клінічно виражених випадках. А при «змазаній» картині, навіть обстеження після народження може мати кілька версій діагнозів. Навіть, у країнах Західної Європи пренатальна діагностика життєвозагрозливих вад серця (в т.ч. фіброеластозу ендокарду) при скринінгу складає лише 50-60% (навряд чи слід очікувати кращі цифри в Україні). Встановлений діагноз фіброеластозу сприяє лише дочасному перериванню вагітності. 3. Тактика ведення пологів абсолютно не впливає на подальший прогноз життя таких пацієнтів.
Володимир Лавринюк, до Володимир Лавринюк, Показати IP 2 Вересня 2016 20:48
І наостанок, ще один реальний випадок фіброеластозу ендокарду на Волині. Жінка з вчасно встановленим діагнозом (до речі – в Луцькому клінічному пологовому будинку) була зкерована на пологи у Київ, де народила дівчинку, яку відразу перевели в одну з провідних кардіохірургічних клінік. Незважаючи на правильну тактику, дитинка через 8 годин померла…
Квіточкка до Анонім Показати IP 11 Вересня 2016 22:27
Що за дурня,просвічування!такого терміну в медицині не існує!!!!!!Якщо є необхідність проводити УЗД ,значить так потрібно!!!Насам перед щоб вберегти матір та дитину від непередбачуваних негативних наслідків....
лучанка Показати IP 2 Вересня 2016 16:04
лікарі завжди себе оправдовують, але якби не їх халатність і якби мене вчасно прокесарили - моєму синові у вересні виповнилося б 23... Бог їм суддя...
Анонім Показати IP 2 Вересня 2016 16:06
Без грошей в роддом і не потикайся .А до Горавськоі то точно.Ще одна така є Карголь,землі під собою не чують,заробітчани.Лавренюк добре,що росказав все.
Аноным 2 до Анонім Показати IP 2 Вересня 2016 17:37
Народжувала у Луцьку двічі...жодного разу ніяких грошей ніхто не просив, тим більше не вимагав. В перших пологах була складна ситуація, при якій ЕКС 100%, зреагували швидко, з дитинкою все добре 5-й рік вже. Доречі у Горавської хотіла народжувади другу дитинку, не вийшло, але ніхто ніяких грошей у мене не просив, навіть коли я задала пряме питання що до винагороди. Це складна ситуація, батькам важко, це зрозуміло...але одразу накидуватися на лікарів також невірно, це скоріше найлегше звинуватити лікаря, який приймав пологи. Батьків можна зрозуміти, незрозуміло звідки у всіх цих комментарях скільки бруду.
Іванка до Аноным 2 Показати IP 5 Вересня 2016 14:39
Повністю підтримую, не вихід накидатись на лікаря який приймав пологи. Звичайно,це велика біда втратити дитину,але якшо такий діагноз, то тут лише Бог міг скерувати. Можу сказати лише що Горавська хороший спеціаліст і дуже чуйна людина, і я впевнена що вона зробила все,що було в її силах,щоб врятувати малечу. Сама народжувала у неї півроку тому,перша дитина,пологи дуже нелегкі,але ЗАВДЯКИ їй і зі мною і з малям все добре. Накинутись зі звинуваченнями кожен може,а спробуйте себе поставити на місце того лікаря чи акушера,вони щодня несуть величезну відповідальність за людські життя,це важка ноша,але деколи є речі непідвласні нам,інакше всі були б здорові і бессмертні.
Анонім до Анонім Показати IP 2 Вересня 2016 18:15
Карголь тільки тупо гроші збиває.скільки жінок від неї постраждали.
іра до Анонім Показати IP 10 Серпня 2017 14:10
Ще ні разу ніколи мені поганого незаподіяла нічого - хоча вона мій гінеколог вже понад 5 років! завжди навпаки заспокоїть і нвколи неприпише лишнього як інші лікарі,ніколи ненагнітить,завжди толерантна! коли я кажу - може те чи інше купити,якісь вітаміни чи ше шось,чи при молочниці яка була я обирала дороге лікування,т лікар навпаки запевняла що це все непотрібна трата грошей,що все нормально і поменше тої хімії треба! Так що Оленою Віталівною я дуууууууже задоволена!!!!!!
Марія до іра Показати IP 26 Листопада 2018 16:54
Карголь О.В. дуже хороший лікар, завжди з розумінням відноситься, і щодо грошей, то не правда! навпаки підскаже, що дешевше
Да Показати IP 2 Вересня 2016 16:07
а гроші брати всі мастера гінекологі
Анонім Показати IP 2 Вересня 2016 16:10
Володимир Лавренюк і себе рекламує і гінекологів на місце поставить.Невже цим хапугам Карголь мало всього,
Нік Показати IP 2 Вересня 2016 16:18
Подавайте до суду не думаючі, якщо не буде ніяких результатів в судді, подавайте на Київ, безвідповідальність має бути наказана в любий спосіб.
Біль Показати IP 2 Вересня 2016 16:22
На все Воля Божа!Співчуття батькам,здоровя та терпіння
Наталя Показати IP 2 Вересня 2016 16:37
Я не можу зрозуміти чому акушер-гінекологи так бояться кесарського розтину, особливо якщо є показання для цього- наприклад це другі пологи, а перші були теж через кесарів розтин, або вузький внутрішній таз чи якісь інші показання, а вони всіх змушують родити самостійно- навіщо? Бо їм менше клопоту? А потім або дитина загине або народиться з серйозними вадами, такими як ДЦП абощо або відібють все бажання родити ще дітей у майбутньому.
Анонім до Наталя Показати IP 2 Вересня 2016 18:20
Тому що Луцьк славиться природніми пологами.їм треба план виконати.от і все.
Нік до Наталя Показати IP 2 Вересня 2016 19:19
Тому-що плацента сумашедші гроші стоїть.
Вася до Наталя Показати IP 5 Вересня 2016 13:01
Ви або не народжували або з іншої планети, після кесарського плацента не підлягає подальшій переробці (наприклад для косметичних препаратів) у зв'язку з дією наркозу.
Іна Показати IP 2 Вересня 2016 16:50
Мало ім відкатів від фарм фірм,кожен знає ціну звичайних пологів.хабарники.хай попрацюють як Лавренюк.добре ,що над всіма ними точку поставив.
Ольга Показати IP 2 Вересня 2016 17:00
Люди, ви мене дивуєте. Кожного дня в пологових помирають діти, в силу тих чи інших обставин. Але ніхто з цього бучу не робить. А в даній ситуації батькам просто треба було знайти винних, от і напали на лікаря. Бо ж кожен свято вірить що саме в його дитини ніяких захворювань бути не може, це ж все точно ті лікарі-хапуги винні, бо ж вони мають роботами бути, людей оком сканувати, і притому отримувати стільки ж як прибиральниця в кафе, а то і менше.
дама до Ольга Показати IP 2 Вересня 2016 17:36
цікаво, щоб заспівала ти... якби "якогось дня в пологовому померла твоя дитина , в силу тих чи інших обставин" на які вплинули лікарі???
Анонім до Ольга Показати IP 2 Вересня 2016 18:29
Це тільки лікар так може говорити.наскільки холодом віє від слів.якби вас це зачепило реакція була б іншою.і кожен свято вірить що дитина здорова.а лікарі обнагліли.але проблема в тому що в лікаря розуму і досвіду і знань не добавиться від того що ти гроші дасиш.просто уваги вділить більше.вот і все.але даєш гроші і боїшся що хоч би не нашкодив.мови про лікування немає.людина помирає.а вони можуть піти каву пити.або під відділеням люди плачуть людина присмерті.а вони двері не відкривають.кажуть що обідають.
Анонім до Ольга Показати IP 2 Вересня 2016 21:51
А ви мені шановна поясніть тепер ситуацію. Медик, у якої жінка перебувала на обліку, одразу поставила їй підозру на «відшарування плаценти». При такому діагнозі, кажуть медики, необхідне негайне лікарське втручання, а саме, кесарів розтин.чому її так довго тримали в приймальному.а в кінці відмовили в кр???якщо жінці стало недобре.і є думка про кр,зберіть консіліум.невже треба літак за кимось посилати в інше місто??чи лікарів мало??є підозра.думайте головами.а не за..цою.ви повинні злагоджено діяти.миттєво.ви ВІДПОВІДАЄТЕ ЗА НОВЕ ЖИТТЯ!!!!не маєте права на помилки.а "не я вирішила що не треба КР.і все."поговори з іншими що вони скажуть.а не мучити жінку.аж поки не почалась кровотеча.і все таки відшарування плаценти невелике було.яка різниця велике чи ні??ви ж не слухаєте жінок.а те що в жінки є материнське передчуття ви в те не вірите.якщо жінка багато раз робила узі.значить передчувала лихе.і не треба в коментарях її звинувачувати.ніколи жінка не хоче поганого дитяті в своїй утробі.
небайдужа до Ольга Показати IP 2 Вересня 2016 23:29
Ви все майже точно помітили - що лікарі отримують майже так само як прибиральниці - але ось чомусь лікарі ні в чому собі не відмовляють та постійно по декілька раз на рік їздять відпочивати за кордон - а прибиральниці чомусь ні. Цікаво чому така разюча різниця в способах життя людей котрі майже однаково заробляють? А що до Карголь - то тут до всього від себе можу додати (декілька раз у неї лікувалась) вона ще й виписує самі найдорощі ліки - хоча в аптеках показують аналоги непорівняно дешевші.
Оооо до Ольга Показати IP 5 Вересня 2016 12:53
Та їм непотрібно зарплати давати!кожен день свіжі кошти в кармані.яке кафе?яка прибиральниця?хай місця звільняють як так погано!
Просто до Оооо Показати IP 5 Вересня 2016 17:29
Не довго вже осталось.. Старі лікарі на пенсії підуть, хтось відкриває власний бізнес. Ще трошки і заспіваєте! Ждіть нових випускників, які крім ВК і Інстаграма нічого в житті не читали, а все купляти!
Каземат Показати IP 2 Вересня 2016 17:23
Жоден з лікарів нашого пологового не заробляє як прибиральниця. Ви подивіться які машини стоять біля приймального
Лучанин Показати IP 2 Вересня 2016 17:30
Пишуть за них, фамілії називають відкрито, а тим лікарям як з гусей вода. Мало того що тепер поступають на лікарів більшість тих хто погано вчився, зато на лікаря, то ще й ціни не може собі кожен скласти. Якщо не заплатиш то й ніхто на тебе не гляне. А анастезіологи взагалі обнагліли. Називають ціни захмарні. А всі медики плачуть що так мало получають. Еа наших зарплатах на такі круті тачки як у них не заробиш...Нема на них ніяких служб. Шкода.
Анонім до Лучанин Показати IP 2 Вересня 2016 18:12
Може вступають і розумні і добре вчаться та на роботу в луцькі лікарні поступають тільки за гроші і тільки за сімейними зв"язками. І будь ти хоч семи п"ядей у лобі, хоч май червоний диплом, як не підмажеш - фіг попадеш на роботу. Для кого секрет Мама зав відділенням - доця у відділення, тато заступник головного лікаря - синочок зав відділенням.
я Показати IP 2 Вересня 2016 17:33
Тут пишуть ті, які не побували в шкурі потерпілих! Лікарі в роддомі вже дійсно трохи офігіли, ціни собі скласти не можуть...
до ольги Показати IP 2 Вересня 2016 17:38
Ольга - ви нормальна? у вас діти є?чи ви не знаєте скільки сьогодні "коштує" мед,послуга, у пологовий без грошей неможна і потикатися - це що нормально?тому і помирають дітки ,що в очах у медперсоналу тільки гроші - не маєш грошей ,то і не має права на життя дитя, стали вони нелюдами,
Ой до до ольги Показати IP 2 Вересня 2016 18:21
А ви багато давали? А бути лікарем- спробуй!!!
Анонім до Ой Показати IP 2 Вересня 2016 18:50
Да.давали.а що,зачепило???хто не дасть того і за людину не мають.
Лучанка до до ольги Показати IP 4 Вересня 2016 22:35
нещодавно родився у нас онук у Луцькому пологовому будинку. Ніхто нічого від нас не вимагав - звичайний пакет на пологи - тому не треба всіх гребти під одну гребінку! Довелось кесарити - малюк був великий, але лікар "дістав" дитину за 5 хвилин - наркоз малюку не зашкодив..Низький уклін і лікареві і всьому медперсоналу відділення. на жаль, прізвище лікаря не напишу - не хочу. щоб якесь паскудне ЧМО і його поливало брудом.
Свідома Показати IP 2 Вересня 2016 18:30
скажу чесно, готую дуже цікаве "розслідування"(після того як зі мною тут повелись халатно!!!)...з доказами у вигляді диктофонних записів( у проекті вже взяли участь 17 породіль + Я та інші працівники даного медичного закладу) історіїї смішні і не дуже...є запис як малий дохтор з великим татом дохтором розказує про Шворака і його сімейні баталіїї, одна дохторка роздумує чому в старого Савки червоний ніс, інша неадекватно реагує на тандем Карголь&Токарчук...є запис коли дохториця біситься, що їй вручили лише 400 грн( такого різного барахла багато) Шановні лікарі! Чекайте новин! Прізвища інтерв'юерів озвучимо при публікаціїї... І будьте уважні, бо ваша розмова з пацієнотом чи пацієнткою може може записуватись...
Федорівна до Свідома Показати IP 2 Вересня 2016 19:09
Огоооо !!!!!то ви ще працюєте над матеріалом?? Мені рік назад теж пропонували взяти участь в проекті, але після того як "моя вагітність стала безперспективною" завдяки некомпетентним спеціалістам, мені просто було не до того... Народ, ви робите велику справу і я від щирого серця бажаю Вам успіху!
Сарочка до Свідома Показати IP 2 Вересня 2016 20:08
А я слухала запис з лікарем з ЖК, як та рекомендувала кому скільки платити
Екг Показати IP 2 Вересня 2016 18:38
Карголь.Белкіна .Бондарук - в них якщо не дасиш ,то не мрій про нормальне відношення до пацієнтів.Діляться з Токарчуком і землі під собою не чують.
Лєна до Екг Показати IP 2 Вересня 2016 21:29
Я лежала на збереженні 2 рази у Бондарук жодного разу нічього не заплатила і ставлення , як в перший так і в другий раз було на висоті , завжди слідкувала за аналізами що коли здавати і жодного разу не виписувала дорогих препаратів, приписала від молочниці 2 препарата я взяла 300 грн і пішла в аптеку мені сказали за все 12 грн ще й сама обробляла мене , на роди екстерне кесарське я попала ( здається призвіще )Климюк Мирослави Тарасівної , дала їй 100 грн вона сказала що вона не одна була там я додала ще 200 грн. Ми самі винуваті що даємо, у мене подруга давала 2.5 р назад 100 доларів тому після таких сум звичайно 100 грн це копійки.
мамочка до Лєна Показати IP 2 Червня 2017 20:25
оооо!мирослава тарасівна підлабуза ще та..бігала в палату по пару раз на день а як побачила що нічо не дамо то вже я за нею бігала.
Оооо до Екг Показати IP 5 Вересня 2016 13:00
Так це правда.І Бєлкіна також!
123 Показати IP 2 Вересня 2016 18:43
Я родила в цьому роддомі два роки назад і була шокована цінами. Аналізи в дитини погані 200 грн і до вечора нормальні. Якби не платила б то б довго я там була б.
1 до 123 Показати IP 2 Вересня 2016 18:58
Мене дивують і медсестри.вони ведуть в пологовому себе наче лікарі.а лікарі..я вже про них мовчу.один єдиний Лікар кого я поважаю-це Токарчук.йому грошей не шкода дати.це єдина людина яка заслуговує на повагу.а Карголь це т**а.більше нічого не скажеш.скільки грошей не дай їй.розуму не побільшає
Анонім Показати IP 2 Вересня 2016 18:51
Тандем Карголь&Токарчук вже дуже давній "омріяний закоханий союз"Тому ій нічого не буде
Непосторонній Показати IP 2 Вересня 2016 19:11
І В Любомлі частенько таке буває, а лікарі як завжди виправдані.
Анонім Показати IP 2 Вересня 2016 19:49
Хабар - це наслідки малої зарплати! Лікарі і вчителі в нормальній державі повинні бути забезпеченеми людьми! В наш час в більшості гроші це залог щастя! А всі хочуть що б до їхніх дітей вчителі посміхались що б лікували лікарі! А по факту якби не хабарі це найбідніші люди країни! Міняти систему потрібно тоді коли держава зможе їм щось дати, а то вона не дає і ми всі принципові... а крайні вони ..
Ольга до Анонім Показати IP 2 Вересня 2016 20:18
Ніхто нікого не зобов'язує працювати в муках жальогідньої зарплати, йди заробляй десь, але якщо ти лікаоь або вчитель-роби роботу із любовью, а не як *айно,якє бачить тільки гроші ф на все інше с*ати хоче.
Анонім до Ольга Показати IP 2 Вересня 2016 21:10
То по вашій логіці хай вони тою любовю за комунальні і розраховуються! А і звичайно- хай шурують гроші заробляти як щось не подобається! Тільки коли війна і вимираня країни всі вчителів і лікарів шукають! Бо вчитель це розум а лікар здоров'я! Торговий агент вам операцію не зробить, зато гроші заробляє - то хай на ті гроші плює і до рани прикладає ( як в дитинстві всі подорожником робили)
я до Анонім Показати IP 2 Вересня 2016 22:05
Бо вчитель це розум а лікар здоров'я! Не говори дурниць.щоб іти до лікаря треба мати коняче здоров'я.щоб повністю не вгробили.мало є знаючиз лікарів.сумно.але це правда.а вчителі..розум...не сміши.якщо вчитель пише з помилками.де розум??що він може навчити???КОЛИ ВЧИТЕЛІ ГОВОРЯТЬ СУРЖИКОМ??може це розум??війна і вимирання країни.повір мені що вчителів точно не шукають.я знаю є порядні вчителі.і люблять свою справу.дійсно вчитель за покликанням.але їх мало.як і лікарів.
Луцьк до Анонім Показати IP 2 Вересня 2016 22:20
Ужас !!!!!!! Який цинізм.на гроші плює і до рани прикладає.оце говорить лікар.який клятву Гіпократа давав????да люди вам часом останні гроші несуть.ви безсовісні!!!!!якщо грошей немає до лікаря вже не йди.помирай.саме страшно те що ви людей за їхні ж гроші гробите.
Анонім до Анонім Показати IP 2 Вересня 2016 21:05
Да що ти кажеш??можна подумати тільки лікарі і вчителі на малій зарплаті??????тільки їм зараз тяжко.всі хочуть бути забезпеченими.тільки біда в тому що вчителі посміхаються за гроші при присутності батьків.да ми принципові.ви зажрались вже настільки.що вже межа.а продавець в магазині не людина???а інженер чи оператор не люди??? Скільки гінеколог за день назбирає????мало вам.все мало.добре знають що під час вагітності і пологів батьки всі гроші віддадуть.немає нічого святого.
я до Анонім Показати IP 4 Вересня 2016 10:34
Лікарям скільки не платила держава, а їм все одно мало, мало, мало. Це вже їхня хронічна хвороба, жадність, яка не лікується....
Лучанка Показати IP 2 Вересня 2016 21:07
Я родила в Хоронжук Анни тупіца ще та . Довела мене до щіпців. Я думаю ,що тут багато хто буде читати коментарі. Ярош Марія я Вам дуже вдячна , що ви гарно і професійно зробили свою роботу .
Лучанин Показати IP 2 Вересня 2016 21:22
Дивуюсь я людям: всіх сварять, всі погані - лікарі, вчителі, міліція/поліція, і т.д. Пропоную всіх повиганяти, хай працівники заправок приймають пологи, продавці ідуть працювати в школи, офіціанти ловити злочинців (хоча в новій поліціі так і є, вже злочинність повністю подолана).
Анонім до Лучанин Показати IP 2 Вересня 2016 22:10
Просто людьми треба бути.не за виганяти мова йде.наглі стали.вот і все
1 до Лучанин Показати IP 2 Вересня 2016 22:24
Тебе не зачепило.от ти такий розумний.постав себе на місце тих батьків.ага.хоть уяви.
До Лучанина до Лучанин Показати IP 2 Вересня 2016 22:30
Щоб у вашої дружини так приймали пологи ви заспівали б по іншому. А може ви один із них.
небайдужа до Лучанин Показати IP 2 Вересня 2016 23:59
Ви як з місяця впали - в Луцьку щоб лікарем влаштуватись треба дати такий хабар - що квартиру за ті гроші купити можна і от диво чомусь всерівно йдуть - а от талановиті студенти-медики та без грошей не можуть влаштуватись.До слова навіть медсестрою в лікарню без грошей не влаштуєшся. Така сама ситуація з вчителями - без грошей в школу не влаштуєшся. Підійдіть до місцевого східно-європейського університету - там якраз майбутні педагоги вчаться - послухайте мову - погляньте на поведінку все стане зрозуміло - та й в університеті їх такі самі нездари та хами-хабарники в більшості вчать.
Ковельчанка Показати IP 2 Вересня 2016 21:41
Маю що порівнювати.Старшу народжувала у Ковелі,другу дитину у Луцьку.Ви ще халатності і лікарського "пофігізму"не бачили.
Анна Показати IP 2 Вересня 2016 22:07
Щирі співчуття батькам, це велик автрата! Я народжувала у Горавської, пологи пройшли добре, і не треба було багато грошей як тут пишуть, в 2013 році нам обійшлись пологи разом з подяками десь в 1500грн. Потім ще мала ускладнення, теж зверталась до неї абсолютно бесплатно. Тому якщо дійсно такий діагноз то лікар не винен.
пр Показати IP 2 Вересня 2016 22:13
Про Карголь точнісінька правда. - нагліших я ще не бачила
лікар Показати IP 2 Вересня 2016 22:21
А хто такий експерт Лавренюк? Серед лікарів він не котується. Один понт.
Наталія до лікар Показати IP 6 Грудня 2017 22:22
Лавренюк - найкращий лікар, який робить УЗД серця у Луцьку. Дуже котується.
я знаю Показати IP 2 Вересня 2016 22:34
у людей біда і це страшна біда, народ!!! це жахливий біль іти в церкву до вводу без дитятка на руках, я це не від когось знаю...а ще гірше визнавати, що могло бути інакше...у кожного свій хрест і ми маємо пронести його крізь життя...час лікує рани, залишаються лише рубці, що нагадують про пережиті болі! Батькам терпіння, сили і віри (((
мама до я знаю Показати IP 15 Вересня 2016 14:22
дякую!
Ольга Показати IP 2 Вересня 2016 22:44
Вся причина хабарів і корупції - це те, що українці бідна нація...будуть красти і буде все мало і мало...або скільки не дай - все мало і мало...особливо коли біля управлінського корита....
Лікар "Антонюк" Показати IP 2 Вересня 2016 22:54
Будьте обережні у таких випадках. УЗД руйнує інформаційні зв'язки ДНК! Нестримне статеве життя може бути причиною ДЦП і раптових родів. Купання в басейні розслабляє м'язи і провокує викидні, хлопчики не виживають. Скакання на м'ячі калічить дитину ще в утробі ( це однаково що бити головою дитину об м'яч). Протирання зеленкою пупчика знищує стафілокок, а обробляння прокип'яченою водою ( як це радять робити в деяких роддомах) не рятує ні від чого. І врешті, мій знайомий Іван втратив свою дитину після "медоглядів"- пошкодили навколоплідну оболонку(!), заліпили тампонами(!), нічого не сказали(!), через певний час тампони стали гнити і спровокували кровотечу. Лікарі які рятували його дружину питали- а що то за тампони?... А це наслідки таких оглядів! Вже помірковані виношують дітей без оглядів і перед родами викликають швидку... Отакі реаліі. А коли персонал і лікарі без грошей не активні -то це біда. Все одно люди подякують, як буде добрий наслідок. Головне щоб всі старалися в колективі та мали за мету народити а не заробити. Прошу читачів- поділіться гірким досвідом на цих коментарях. Щоб застерегти, допомогти і врятувати.
Ванга Показати IP 2 Вересня 2016 22:58
Діагноз дитятка 100% підтвердять, Горавська буде далі працювати в пологовому, ніхто нічого не докаже! Цікаво, скількох в Луцьку покарали за некомпетентність???? Лікарі один одного криють, бо рильце в пушку в кожного! Сумно але факт... ну хабарники, ну іноді халатні, але нам знову прийдеться повертатись сюди, до іншого лікаря, але ж сюди!!!! Батькам щиро співчуваю
не байдужа Показати IP 2 Вересня 2016 23:22
Щирі співчуття батькам!!!
Ваше анголятко Показати IP 2 Вересня 2016 23:50
Любить вас, дорогі батьки. Моліться, у вічності живе воно і молиться за вас.
Лучанка Показати IP 2 Вересня 2016 23:51
Хороших лікарів в Луцьку на пальцях можна порахувати.
Віка Показати IP 2 Вересня 2016 23:51
Хочу сказати що дуже мало є лікарів які лікують без грошей, лікар як побачить навіть 10 грн вже починає облизуватись і так далі. .Треба щоб влада жорсткіше віднеслась до медиків, більше на них відповідальності, щоб більше старались допомогти вижити людям полікувати і не дивитись на кармані і як завжди розпитують де працюєш з ким і як живеш! для чого такі запитання хворій людині? Нехай держава заплатить лікарям але й відповідальність треба посилити!!!!!!!!
Лучанка Показати IP 3 Вересня 2016 01:24
Токарчук, схеменись , наведи порядок в тому гадюшнику, це не просто так вилили куча бруду на лікарів : " диму без вогню не буває"
Пацієнт Показати IP 3 Вересня 2016 10:30
Співчуття батькам. Це велике горе, сама через це пройшла, із за халатності дільничого. Вже пройшло майже 2 роки після того як померла моя дитинка, але наважитися на наступну ванітність не можу, це така біль яка не проходить.хоть на хвилинку представте, ви бачите свою живу дитину, і вам приходять говорять що вона померла. Ми можемо тільки підтримати батьків, а не осуждати що вона розвела балаган. В той час теж хотіла з лікарями судитися, але настільки було важко бачити тих лікарів, і повертатися до пологового... Бог їм судья.
Біда Показати IP 3 Вересня 2016 10:36
В мене біда велика біда, Мороз своїм лікуванням довела до тог що вмираю.
Таня до Біда Показати IP 5 Вересня 2016 10:01
Теж лікувалася в Мороз.Богу дякувати вчасно пішла від неї, не чекаючи поки щось неприємне станеться.Насторожило те, що вона не веде ніяких записів по прийому, ні що побачила, ні що назначила, ні коли ти була в неї, аналізи повклеювала в картку і все, а лікування яке проводила ніде не вказує, але завжди каже "я все памятаю". Не дай Боже щось не так, то ти до неї не доступишся, наперед уникає всякої відповідальності.
Дійсно Показати IP 3 Вересня 2016 12:08
Люди самі привчили лікарів,вчителів і т.д. без грошей нікуди.Одна людина не змінить цю "політику".Ми всі повинні прагнути і змінювати життя,щоб не було корупції.Халатність лікарів не повинна бути безнаказана.Якщо не карає держава,то Бог все бачить,тільки нам від цього не завжди легше,бо життя та здоров'я не повернеш!Побійтесь Бога!Якщо людина бачить хорошу роботу,вона сама захоче віддячити,не потрібно про це їй казати.
Анонім Показати IP 3 Вересня 2016 12:21
Як по 250-300грн платити щомісяця за манікюр то це нормально,а як подбати про своє здоров'я, то медики найбільші хабарники
231 до Анонім Показати IP 3 Вересня 2016 16:23
Майстер манікюру отримує гроші за зроблену роботу,тобто одну зарплату.А лікарі хочуть крім офіційної ще ж додаткову!
стефко до 231 Показати IP 3 Вересня 2016 19:32
То що , блін, манікюр коштує 200-300 грн, а робота лікаря за місяць 2500?) Нормально??!!
Анонім до стефко Показати IP 3 Вересня 2016 19:33
Освіта яка в манікюрші?! Та і чи треба взагалі))
Анонім до стефко Показати IP 3 Вересня 2016 20:06
А у хворих по вашому мільйони???де породіллям, пенсіонерам та і молоді брати гроші ще й на хабарі,якщо інколи і на ліки не вистачає,хоча це питання не до вас з нами.
стефко до Анонім Показати IP 4 Вересня 2016 08:13
Так чого ж черги в перукарнях, заповнені бари і пивнухи...........
Ден до Анонім Показати IP 9 Вересня 2016 08:26
Це тепер так називається...подбати? Та ви лікарі тільки і ждете поки вам в карман положиш добре якщо в людини є гроші а як не має то вони для вас не люди...схаменіться Бог всіх розсудить!!!! Втрата дитини це дуже важко....Співчуваю...Бажаю нікому ніколи щього не відчути...
Тетяна Показати IP 3 Вересня 2016 13:43
Співчуття батьками... Тримайтесь та моліться за свого янгола. Нажаль, лікарі не Боги, а всього лиш люди. А хто з людей не помиляється, їх помилки надто дорого обходяться....
Анонім Показати IP 3 Вересня 2016 16:07
Як колега, стану на захист лікарів. Бувають і прикрі помилки в роботі, бувають випадки, незалежні від вміння , досвіду , можливості медиків. Навіщо ж огульно гадити/інакшого слова не підберу/ Про яку клятву Гіпократа ви тут говорите!? Ви іі читали?! Отож бо й воно...
Анонім до Анонім Показати IP 3 Вересня 2016 18:28
Не говори дурні
Zahid Показати IP 3 Вересня 2016 19:15
Співчуття батькам,тримайтесь!Щодо лікарів,мене особисто кесарили 2 рази-10 років тому та 2 роки тому.Сябрук С.Г. та Бєлкіна А.В.Звичайно, я дякувала обом.Щодо Бєлкіної,то вона ставиться до всіх нормально,і до тих ,що дають і до тих,що ні.Принаймі,я,не побачила, щоб вона комусь грубила.За КР я їй 2 роки тому дала 1000 грн.Після операції ніяких проблем по-жіночому не було.
АK Показати IP 3 Вересня 2016 22:53
Луцький пологовий дурдом - лакмусовий папірець нашої медичної системи. Не доведи, Боже, туди потрапити! Батькам щирі співчуття...
Людмила Показати IP 3 Вересня 2016 23:30
Я народжувала у хорошого молодого професійного спеціаліста Луцького пологового будинку,у Ольги Володимирівноі Перий.Так як це були моі перші пологи,я вдячна ій за професіоналізм,турботу,і хороше ставлення до мене...Таких спеціалістів побільше б,у наших лікарнях...
Ірина до Людмила Показати IP 7 Червня 2017 14:38
Я теж народжувала в Перій Ольги- лікар від Бога хоч дуже молода!
Катрюся Показати IP 4 Вересня 2016 00:13
А ще хочу сказати не доведи Господь попасти жо Самбольської ...ухх і д*рне і безруке... дівчата ні в якому разі не попадайте до неї
лучанка до Катрюся Показати IP 3 Квітня 2017 23:51
я народжувала другу дитину в неї, супер, це все індивідуально. Багато залежить від жінки, вона приймає активну роль в народженні дитини...
23 Показати IP 4 Вересня 2016 00:49
Всі добре знають, що без грошей до лікаря нічого іти. Витягнуть останнє так як Олена Лукашівна Мороз з якою я теж зустрілася. А в пологовому беруть всі. від санітарки до лікаря. Мала зарплата, а в кого вона сьогодні велика. Лікарі з картки її і не знімають. живуть за дяки. А на манікюр і педикюр по сьогоднішніх цінах мабуть вони одні і ходять. Я вже втомилася дякувати за прийом, за ліки виписані.... Пацієнт це для них дійна корова. Пропоную писати список хто кому скільки давав, щоб бачили.
я Показати IP 4 Вересня 2016 10:52
Задумайтесь, студент-медик платить за навчання за місяць коло 3 тисяч на хірургічні спеціальності, а при виході на роботу отримує коло 1.700 на руки, де логіка? Тому туди йдуть діти лікарів-керівників, які знають , що будуть мати гарантоване робоче місце і просування по службі, або ті хто хоче вивчитись і виїхати за кордон працювати, тому, що тут їм не вижити, таким чином на лікувальні факультети вже хлопці практично не вступають, аони йдуть на стоматологію, там с кожної процедури копійка капає, або рекламувати медикаменти за хороші гроші, а залишаються старі кадри і недоторкані діти і родичі керівників, така медицина, а лікарі хороші є не дивлячись на це.
Даю хабарі Показати IP 4 Вересня 2016 12:29
Я для Щурук Надії 500 грн платила, щоб стати до неї на облік, вона, правда,і не вимагала, але я дала, вона взяла, а подальші рази коли давала то вона тихенько брала і "невіднєкувалась" жодного разу!!!! Не давати я не експереметувала, тому і не можу однозначно сказати, чи вимагала б! Але я думаю, що може може і НІ її муж Щур король ЛОР відділення(там править династія Щурів)то він її фінансово забезпечує!!!
Колишня пацієнтка Щу до Даю хабарі Показати IP 4 Вересня 2016 13:20
Схаменіться , не крийте всіх брудом. Багато грамотних і відданих своїй роботі лікарів. Особисто є пацієнткою Щурук, жодного разу не сказала дай, але за її кваліфікацію сама дякую, бо моє здоров'я - безцінне.
Даю хабарі до Колишня пацієнтка Щу Показати IP 4 Вересня 2016 16:07
Напевно, я чогось не зрозуміла...хочу і поливаю! Мені просто зручно стояти в неї на обліку, бо завжди невеликі черги, а що до її компетенції я би поспорила! Добре, що Ваше безцінне здоров'я в порядку і Надіїних, чи то надійних руках? Це лікарка, яка побачивши проблему, відразу миє руки...одна її методика призначення протизаплідних чого варта!!!!!)))) Я за свої слова 100% відповідаю, бо бачила наслідки її компетенції!
лучанка до Даю хабарі Показати IP 4 Вересня 2016 17:44
Це ж треба так неповажати лiкаря i пертись до неï на огляд, бо "черги малi"
Даю хабарі до лучанка Показати IP 4 Вересня 2016 19:30
Неповажати стала після того, як постояла в неї на обліку і поспілкувалась з реальними, а не віртуальними її пацієнтками! Дівчата деякі були в шоці, хоча як і я вони покладали на неї надії, як не є- завідуюча! Не судіть мене жорстоко, але я дійсно грубо помилилась зв'язавшись з цим некомпетентним спеціалістом!!!!!!
XXL до Даю хабарі Показати IP 4 Вересня 2016 21:53
Яка ж ти безсов1сна! Гидко читати. Та хто ж тебе туди тягне? "хочу 1 поливаю"! Сама свиня м1шок рве - сама кричить!
Даю хабарі до XXL Показати IP 5 Вересня 2016 09:01
ага, нехай би з тобою так повелась як зі мною, то ти б не тільки мішок почала рвати, а й волосся на голові!!!!!!!!!!!!!!!!! аналізувати віртуально чужі слова легко...так що, совісна, бажаю тобі успіху і здоров"я!
лучанка до Даю хабарі Показати IP 5 Вересня 2016 17:29
А що у вас з протизаплiдними було? Бо в мене з'явились вусики i волосся на обличчi
Завжди даю хабарі до Даю хабарі Показати IP 4 Вересня 2016 13:28
Чому лікар має "віднєкуватись" від подяки? Сам всім і завжди дякую. Не хочете дякувати, не дякуйте!
Анонім до Даю хабарі Показати IP 4 Вересня 2016 13:29
я з ваших коментарів в шоці, то нащо ж ти до неї на прийом просилася щоб потім написати в неті скільки дала, по моєму це свинство)
Патріотка Показати IP 4 Вересня 2016 12:32
Читаю коментарі та шокована. Люди, схаменіться лікар живе за 1.700 грн.? Не смішіть. Ви бачили які у них машини? будинки? відпочивають по 2- 3 рази на рік. І це все вони можуть собі дозволити за 1.700 грн? Я платила за роди одному лікарю 50 доларів 13 років назад. У них такса ще тоді була. Не вірю що зараз у них все безкоштовно! А вчителі? Наші люди ще з 1 -го класу сумки носять вчителям, а ті в свою чергу дітей ціх обожнюють бо мама чи тато принесе ще щось на наступний місяць. Відкрито кажуть що можуть позайматися з дитиною за окрему плату. Прийшла на 1 вересня, заплатила одразу 390 грн за анг.книжку і отримала список книжок які потрібно купити, а їх у списку 13 шт. Зробіть платні лікарні, платні школи і відповідальне ставлення до пацієнтів та учнів, може тоді і буде лад в країні. А то завжди виділяють людей і ділять на багатих та бідних!
Тетяна до Патріотка Показати IP 4 Вересня 2016 18:17
Мені вас шкода... у вас і лікарі не такі, і вчителі...
Клятва Гіпократа Показати IP 4 Вересня 2016 13:31
"Я засвідчую під присягою перед лікарями Аполлоном, Асклепієм, Гігіеєю[2] та Панацеєю, беручи у свідки всіх богів та богинь, і відповідно до моїх здібностей та мого розуміння даю таку клятву: Цінувати нарівні зі своїми батьками того, хто навчив мене лікарської умілості; Жити спільно з учителем, а при потребі — ділитися з ним своїми достатками; Його нащадків вважати своїми братами, а вмілість, якою вони захочуть оволодіти, передавати їм безкорисливо і без письмової домовленості; Знаннями, усними повчаннями, правилами, інструментами та всім іншим, що передбачено навчанням, ділитися зі своїми синами, синами мого вчителя та учнями, пов'язаними зобов'язаннями і клятвою, даною за законами лікарської професії, але тільки з ними й ні з ким більше; Режим своїм хворим приписувати задля їх блага, відповідно до моїх знань і мого розуміння, утримуючись від завдання їм будь-якої шкоди; Ніколи не приписувати нікому на його прохання смертельного засобу і не підказувати йому способу здійснення подібного задуму; Точно так само не давати жодній жінці пессарію для викликання аборту; Зберігати непорочність способу свого життя і власної лікарської майстерності; Ніколи не робити розтину у хворого навіть із явними ознаками кам'яної хвороби, а залишати виконання цієї операції практикуючому спеціалістові цієї справи; До якого дому я б не прийшов — я зайду в нього лише задля блага хворого, будучи далеким від розпусних намірів і спокус, особливо — від любовних утіх із жінками й чоловіками, будь вони вільними чи рабами; Про що б я не дізнався під час виконання своїх професійних дій або окрім них, що б не побачив і не почув про дії людського життя, які не слід будь-коли розголошувати, я змовчу, вважаючи це таємницею; Якщо я непохитно виконуватиму все, що засвідчив під присягою, нехай мені буде дано щастя в житті і в лікарській майстерності і слава у всіх людей на всі часи, але коли я зверну із праведної дороги або оскверню дану клятву, нехай моя доля стане для мене протилежною".
мама Показати IP 4 Вересня 2016 19:33
Язичницька ця клятва.
Лучанка Показати IP 4 Вересня 2016 20:02
В першу чергу повинна нести кримінальну відповідальність "лікарка", яка сказала , що кесарево не потрібно. Це питання безпеки і виживання інших малюків. Повинна понести найсуворіше покарання, інакше таке траплятиметься ще не раз.
Полішку Показати IP 4 Вересня 2016 20:55
За хабарі і за відношення: Самі винні що навчили, не давали б нікому то і не скиглили б. Яке ви відношення хочете, там конвеєр! То є нормальна практика. Якщо все добре то все добре і виписка за 2 доби. Два рази були в нас в Луцьку в пологовому, два рази нічого не латили. Всім задоволені. Дай Бог здоров'я лікарям і акушеркам (прізвищ не памятаю, бо не мав на меті запамятовувати). Відношення до дружини і до мене без зауважень до працівників. Про випадок: Ситуація не з приємних, виносити на загал - мабуть не з найкращих рішень. Най буде всім по їх діяніях.
45 Показати IP 4 Вересня 2016 22:40
Коли я читаю, що нічого не давали у пологовому будинку то розумію, що лікарі захищаються, пишуть те, що хотілося б щоб хоч хтось написав. Але в місті шановні "дохтори" всі все знають.Хто як живе і за що.
Анонім до 45 Показати IP 4 Вересня 2016 23:21
і ми не давали нічого наперед і не домовлялися, коли все пройшло добре, то подякували так як вважали за потрібне і відношення було хороше і на збереженні і в родзалі, єдине - нічна зміна дуже мало навідувалась, бо вирахували що у них народжувати не будем, а потім все ок
Полішук до 45 Показати IP 5 Вересня 2016 15:08
А теба просто спуститись з небес на землю, я не лікар і не захишаюсь, а батько новонародженого немовля. Кожен вірить в те що хоче вірити. Будете давати - будуть брати. Не будете то і брати не будуть. Вам вирішувати як поступати.
Анонім до Полішук Показати IP 8 Вересня 2016 12:16
дуже вірно сказано!
Олена Показати IP 4 Вересня 2016 23:01
Двічі мала нещастя народжувати у Луцькому пологовому і двічі клопоти з дітьми потім. Спершу була ситуація коли не захотіли робити кесарів розтин хоч і була потреба. Результат гіпоксія плоду і гематоми крововиливи на голові. Три роки по дитячих лікарнях. Другого разу вже зробили кесарське за яке ми щедро заплатили, але зробили дуже халатно "дякуючи" Токарчуку і знову у нас проблеми з дитиною. Не можемо ніяк вибратись з лікарень. У мене таке враження що про безплатну медицину у Луцькому пологовому пише або сам Токарчук або його підлеглі.
Лучанка Показати IP 5 Вересня 2016 09:57
Народжувала 4 рази в Луцькому пологовому. 1- 7-ми місячне завмерло.Якби не професійні дії лікарів(низький уклін особисто Токарчуку) могла навіть померти.Народила без кесарського.На третій день виписали без ускладнень. Другі пологи- не послухала лікарів і написала відмову від кесарського. Тепер шкодую. Пологи були дуже складні, майже 24 години. Лікар попалась фе. Зате акушерка супер .Дякуючи тільки їй все закінчилось добре. Треті і четверті пологи пройшли на ура, лікарі попались хороші і співчутливі. Ніхто нічого не вимагав. За другі і треті після пологів чисто символічно подякували невеликими сумами, за четверті не дали ні копійки нікому,принципово. Ніхто нічого не вимагав. Спокійно виписались.А продлеми з дітками бувають не тільки від лікарів, а й від того , що вони такими народжуються. Це як лотерея:як пощастить.
Тетяна Показати IP 5 Вересня 2016 10:16
Проблеми з медициною у Луцьку реальні. І поки самі не піднімемся на тих хапуг нічого не буде. Будуть хворіти і мерти діти. Жінки страдати, їхні сімї. Бо лікарі спочатку дивляться чи може пацієнт заплатити, а потім чи можуть допомогти. Хоча не всі ще зустрічаються інші, але і на них накладають плату завідувачі і завідувачки. А як вони їздять на курси! Замісь того, щоб щось подивитися перейняти...платять гроші і додому. Піднімайтесь люди! Заради дітей! Заради майбутнього!
,,, Показати IP 5 Вересня 2016 10:36
Хочу розказати свою історію...Брата дружина народжувала в Луцьку, бо ж дуже розхвалений пологовий. Поступила в суботу рано-вранці, до того лежала на збереженні в тому ж пологовому, бо приходив термін пологів, а вона не місцева, тому самі попросились там полежати. Перевели в род. зал, сказали, що необхідно самій народжувати. Вона мучилась, потуги замалі, нічого не получилося, попросилась кесарити, повідомили, що ще рано. Ввечері помінялась зміна. Цілу ніч вона з чоловіком, вимучена ходила, знову нічого. Під ранок, вже вся тремтіла від перевтоми, просила щоб кесарили, ті знову відмовили. І аж коли вдруге змінилась зміна, її таки прокесарили. Тому, цікаво, як може вагітна жінка, не спавши та промучившившись більше доби сама народити??? Бо в них же "хороші" показники по самостійному народжуванні, так начебто краще для матері. Можливо й так, але не через добу важких спроб, при вазі в 45 кг, та й коли дитинка народилась 3,8 кг. Кесаревий також зробили погано, один із лікарів бовкнув, що зачепити якусь судинку. Породілля після того лежала кілька днів в реанімації, близько 2 тижнів в пологовому. У неї постійно була температура 38, так виписали через те, що так довго у них тримають. А до неї ще й відносились як до істерички, яка надумує собі високу температуру. Після таких пологів, довелось їм їхати в Львів і там після додаткової чистки і кучу антибіотиків, таки температура стала нормальною, матка почала скорочуватись. При цьому, це не були "безоплатні" пологи, грошей скосили таки дуже багато!!!
Ооо Показати IP 5 Вересня 2016 13:41
В Київ цей матеріал направити!
Ну і що до Ооо Показати IP 5 Вересня 2016 14:26
Київ всіх покарає повиганяє і приїде буде тут у вас пологи приймати і огляди проводити і лікувати.
Чух і Сверблячка Показати IP 5 Вересня 2016 14:14
З нетерпінням чекатиму виходу в світ згаданого вище "розслідування", думаю воно і поставить крапочки над "і"
Хапуга лікар Показати IP 5 Вересня 2016 17:28
Лікарі хабарники - звичайно) тупі і безграмотні - можливо) рахують вас, королев і принців за бидло - цілком можливо! Даєш безкоштовну медецину народу! І землю трударям-селянам! І електрифікацію всієї країни! Наіщо вам чесним платникам податків, законослухняним громадянам, йти до нас грішних, безграмотних і нечесних? Для вас є альтернатива - якісна медецина Швейцарії, Ізраїлю і Німечини. Можна звичайно і в США... Тому, шановні ніщеброди, доведеться лікуватись у нас недолугих, посміхатись нам не щиро і тихенько записувати на диктофончик нашу брудну білизну. Здоров'я всім міцного і до нас не приходити, бо залікуємо) Клянусь, клянусь, клянусь)
Анонім до Хапуга лікар Показати IP 5 Вересня 2016 19:59
Оце говорить ніщеброд українець.як ти говориш так і лікуєш.я не королева чи принц.я нормальна людина.хочу людського ставлення.і щоб не скалічив такий ніщеброд недолугий
123 до Хапуга лікар Показати IP 5 Вересня 2016 20:07
тебе вислати треба на острів.щоб людей не калічив.і клянись.клянись.
Ден до Хапуга лікар Показати IP 9 Вересня 2016 08:54
За що жити будете?
Антоніна Показати IP 5 Вересня 2016 18:12
Риба гние з голови,якщо основний хабарник і хам пан Токарчук,якого пять років назад мали посадити за хабар і він відкупився так себе веде,то що ви хочете від простих лікарів,бабло перемагае,як можуть лікарі і медсестри не брати якщо вони за прийняття на роботу викладають йому кругленьку суму!
Анонім до Антоніна Показати IP 5 Вересня 2016 20:04
Я народжувала в Токарчука.і повік йому низький уклін.а нарахунок тодішнього хабаря це була підла підстава.так хотіли місце звільнити.і дуже багато жінок стали на захист того часу.і він ніколи не вимагав ні з кого.і це дійсно хороший лікар
Пилипівна Показати IP 5 Вересня 2016 18:30
Риба гние з голови,основне зло в пологовому,це хам і хапуга токарчук,якого пять років тому мали посадити за хабарі який відкупився,що ви хочите від лікаря і акушерки,яких беруть за прийняття на роботу за кругленьку суму токарчуку!
чесна параска Показати IP 5 Вересня 2016 20:20
читаєш і розумієш, що цей з диктофоном у руках,який чесно сплачує податки заслуговує і далі жити в такій державі і мати таку достойну безкоштовну медицину
Чесний диктофон до чесна параска Показати IP 5 Вересня 2016 21:24
Ти що, це моє конституційне право! Та що там, я навіть коли в туалет ходжу, диктофона свого не забуваю! Навіть коли першого зачинали, теж на дихтофон записала! Подумаю ці матеріали до журналістського розслідуваня долучити)
Чесна параска Показати IP 5 Вересня 2016 21:13
цікава у нас журналістика,то лікарів у нас можна ганити,називати тупими,,,офігившими'',обсмоктувати їхню білизну,і це не модерується,а мій банальний коментар,про те які ж ми українці є насправді ви модеруєте і виправляєте?а стаття випадково не зроблена на замовлення????!!!
Любовь Показати IP 5 Вересня 2016 21:26
Горавська И.И. Лікар від Бога! Людина яка на своєму місці ! Сама в неї родила 2 рази і ніколи в мене нічого не вимогали! А скільки жінок вона врятувала.
Оля до Любовь Показати IP 6 Вересня 2016 21:29
Таке могла написати тільки сама горавська
Квіточка до Оля Показати IP 11 Вересня 2016 22:21
це точно, вона така,ще та с"ка!
Інна до Любовь Показати IP 29 Січня 2017 01:28
Я на 100% згідна з вашими словами.ІРИНА ІВАНІВНА професіонал з великої літери. Народжувала в неї 5 разів!!!!Дуже добра і чуйна. Взагалі ніяких притензій. Про гроші також ніколи не домовлялися.
Свідома Показати IP 5 Вересня 2016 22:07
а що до диктофона, в когось д*пка жим-жим...основний акцент в "розслідуванні" далеко не на "брудній білизні"(це просто випадкові прикольні записи), а базуються на Вашому хабарництві і здирництві і некомпетентності(цікаві сканкопіїї та списки непотрібних ліків) тоді, шановні, багато кому прийдеться відповідати чи відкупитись...і ми, люди зовсім не проти Вам віддячити, але на все є межа, а її дехто вже аж занадто заступив!!!!!!!! І це "на замовлення"(як Ви кажете) треба писати частіше, таким чином ми розбудимо ваш страх, якщо ваша совість в летаргічному сні......
правова Показати IP 5 Вересня 2016 22:24
Найгірше,що в нас лікарі у правовому відношенні ніяк незахищені.ясно вже,що тут днюють і ночують журналісти у пошуках того,як можна попіаритися,і звичайно обирають найбільш юридично незахищену групу-лікарі.ви чомусь не зачіпаєте прокурорів,суддів,депутатів і власників аптек
Анонім до правова Показати IP 5 Вересня 2016 23:37
От не бреши.дууууже рідко лікар відповідає за свої вчинки.залишаються безнаказаними.і ще підло сміються в очі.знають що їм злетить все з рук.система така.шкода батьків.дуже шкода дитинку.скільки є історій по Луцьку про народженя дітей яких калічать при родах.і так жінки тяжко виношують вагітність.особисто знаю історію де двійнятка завмерли.а Карголь казала що все добре.походи жінок в консультацію це суцільний стрес.а далі пологовий..і є історія сімейної пари де чекали 10 років на дитинку!!!! дитинка народилась мертвою.бо вчасно непрокесарили.скільки ви калічите людей !!!ви хоть про це задумуєтесь??? І такі уроди як той що тут клявся.ніщеброд довбаний ще й халата на себе одягає..
чесна параска Показати IP 5 Вересня 2016 22:43
Так так,не на замовлення (тільки всі зауваження на адресу журналістів чітко модеруються. ''туалетний"рівень журналістики
Аліса Показати IP 5 Вересня 2016 23:20
Шановні "ображені долеє"пацієнти , повідомляю Вам,що згідно КПК України,особа ,яка вчиняє дії ,щодо надання неправомірної вигоди іншій особі несе кримінальну відповідальнісь .Тож Ви чемно визнаєте своє причетність до співучасті у злочині.А не знання закону не звільняє від відповідальності.І ще одна р емарка,як легко та швидко ВСІ забули прізвища цих "хапуг" які рятувати,доглядали та в 30 років стали сивочолі від переживань за породіль та малюків.
свідома до Аліса Показати IP 6 Вересня 2016 08:56
проект готується до липня наступного року, все згідно КПК України!!!! навіть не виходимо за межі часових рамок!!! Ніхто не говорить, що наші лікарі всі бездарні хапуги, розслідування продовжене, щоб назбирати побільше інфи саме про наглих хапуг!!! Казати тричі "клянусь" я не буду з особистих переконань...але обіцяю це буде бомба, яка буде відправлена одночасно в кілька інформаційних видань(не лише Волинських), а також у відповідні державні установи!!! Шановні, ваші наглі коменти стали ще більшим поштовхом і додали натхнення...
Олена Показати IP 5 Вересня 2016 23:49
Щирі співчуття батькам.
Свідома Показати IP 6 Вересня 2016 00:30
У мене дуп** жим-жим на прокурора зібрати матеріал! Ти що, він же мене притягне до кримінальної відповідальності за різними статтями яких я й не знаю. Мій ip відразу взнають і за викладений матеріал доведеться довго відробляти... Стрьомно якось, ну його!
Свідок Показати IP 6 Вересня 2016 13:30
Врачі допускаються серйозних помилок і визнавати їх, та аналізувати, ніхто не береться. Обладнання УЗД у Луцьку старе, точніше те, що посписували з Київа і Харкова, як непотріб. Заявляю відповідально, що з виписок УЗД в Луцьку кваліфіковані лікарі УЗД в Україні сміються, там навіть прізвищ не зазначають, описів огляду не роблять і печаток не має, люстрацію усіх лікарів у Луцьку необхідно провести задля нашого здоровя та здровя наших дітей.
Ганна Показати IP 7 Вересня 2016 01:46
Не можу зрозуміти, пишуть лікарі про свій виконаний професійний обовязок як про чудо яке вони зробили. Чому так? Бо вони вчаться за гроші, йдуть на роботу за гроші. Бачать пацієнтку і вже хочуть грошей. А якщо помилка, то діє правило "крук крукові ока не вийме" . Хоча судячи по публікаціях дещо таки змінилося в суспільстві і головне не боятися. Писати про хабарників
Некрасов Показати IP 7 Вересня 2016 21:27
коментар було видалено
ляля Показати IP 9 Вересня 2016 10:11
люди милі чому ви самі даете гроші а потім поливаете лікарів брудом найлегше звернути на когось усвідомлення своіх хвороб не залежать від лікарів наші болячки роботу кожен вибирае собі сам усім
ляля Показати IP 9 Вересня 2016 10:14
усім здоровя
Світлана Показати IP 9 Вересня 2016 12:52
Такого лікаря як Лавринюк В Є .пошукати це лікар з великої букви .Професіоналізм в поєднанні з чуйністю з високим інтелектом .Сама відчула на собі ,його лікування .Те ,що інші не виліковують за роки він за пів року .І це вражаюче і не тільки я можу сказати про єфективність його призначень , але багато інших ,які в нього лікувались .Хай Бог його і його сім'ю поблагословить.Я поважаю лікарів , вони мене також рятували коли в мене була емболія легеневої артерії навколоплодними водами .Робили що могли ,але ж вони не Бог .Як дає жити то живемо навіть коли смертельний діагноз.Добра і злагоди всім ,аВолодимиру Євгеновичу натхнення в праці .Такі лікарі це рідкість.Якщо до кардіолога то це до нього знайде причину і полікує.
Оля Показати IP 20 Вересня 2016 19:29
те що в приймальному відділенні довго приймають і оглядають це факт. Я теж чекала більше півгодини на огляд з ацькими болями, бо не було "вільних" лікарів. Але все минулося. Мій лікар теж не був вельми професійним. Абсолютно усьому лиш завдячую акушерці. Мої співчуття батькам і дай Бог сил у пошуках правди.
Іванна Показати IP 24 Вересня 2016 23:47
Хочу розповісти вам всім мою історію народження і перебування в ЛКПБ.Вагітність моя була перша проходила нормально. Тільки на 36 тиж. виявили багатоводдя госпіталізували в ЛКПБ в патологічне віділення поступила до лікаря Лукасевич. Яка взялася мене лікувати і шукати причину мого багатоводдя. Здала аналізи щось по них знайшли і давай мені колоти антибіотики.Залікували так мені шийку матки, що при пологах вона погано відкривалась. Чи допомогло чи ні не відомо в результаті виписали мене на 38тиж і 6 днів додому з тим самим багатоводдям. На останьому узі сказали що багатоводдя виражине і треба терміново родити. Одним словом я лікарю не платила хабар то мене виписали. Відправили додому рахувати рухи дитини.Я навіть не мала змоги робити ктг дитини, бо на нього в ЖК черга по записі за місяць.Дуже переживала за дитину, щоб з нею нічого не сталось. Лікаря Лукасевич було до хворих зверхня ставлення за весь час перебування. Умови в стаціонарі нормальні скрізь зроблений ремонт при поступлені треба заплатити в лікарняну касу 100грн.+ в стац. список що потрібно.Пробувши вдома до 41тиж. і 6 днів родова діяльність все не починалась.Поступаю в понеділок знов в патологію мене відправляють додом немає місць приходьте через пару днів. Я зі сльозами їду назад.Уже паро днів я погано чую рухи дитини.Через 2 дні їду знов нарешті поступаю в стац. і на ранок починається родова діяльність переводять в роддзал пробили води вони зелені(згадую слова узіста коли сказав вам треба родити а не виписувати додом) мучуся 9год. безрезультатно відкриття на половину і пагане ктг. Результат кесирський розтин. Гроші потрібно було давати майже всім. Було таке що приходили паро разів в день поки недасиш гроші. А анастазіолог прийшов щоб дали ще грошей бо мало.А скільки грошей в мене пішло коли я перебувала в патологічному відділ. і після родовому відділ. Лікарі зхаменіться ми ж не банк. Де на кожну породіллю дивитесь грошовими купюрами. А після всього пережитого саме цікаве: зашили мене погано, якісь нитки вилізли через місяць хоч важкого не піднімала, почало гноїтись просто жах. Для мене ЛКПБ це берлога хабарників, де співпрацюють лікарі в ЖК І ПБ+аптеки в яких великі націнки на ліки. Ви ж маєте нормальні зарплати скільки вам для життя треба. Якщо надумаю народжувати вдруге точно буду обачна і в іншому місці.
Наталія Показати IP 13 Жовтня 2016 01:15
Прочитала статтю та всі коментарі до неї... Спробувала осмислити, враження - двоякі... По-перше, щиро співчуваю батькам дитинки. Їм, мабуть, майже неможливо пояснити, що лікарі мають право на якісь там "помилки" чи що нічого не можна було зробити. Батьки маленького Янголятка, звісно, мають право саме на такі свої негативні почуття, і не приведи Господь опинитися на їх місці!!! Але це з одного боку. З іншого ж боку, я двічі народжувала в Луцькому пологовому і двічі приїхала сюди не тільки з іншого міста, а й з іншої області. Хто пише тут негативні відгуки, цікаво, чи має з чим порівнювати??? Я маю на увазі районні пологові, де гроші деруть не менші, а умови зовсім не такі! І ще одне. Двічі пологи в мене приймала саме Ірина Іванівна: перший раз екстрене кесарське, а другий раз я вже сама її шукала. І саме вона дала мені змогу відносно легко народити самій! Нічого ніхто не вимагав, а якщо я і подякувала кому, то тільки з доброї волі... Кожен має свій особистий досвід і право на відповідні почуття, але я впевнено напишу про те, що мій особистий досвід народження тут дитинки, тобто двох діточок - тільки радісний та позитивний. І в компетентності та людяності Ірини Іванівни ніколи не засумніваюся, адже вона, хоч і не без Божої допомоги, змогла зробити те, на що багато хто і не сподівався б...
наташа Показати IP 16 Грудня 2016 13:43
доброго усім дня! у мене таке ж саме горе як і в цієї сім"Ї, я три тижні назад втратила дочечку з таким же самим діагнозом. Родила я в м.Дубно. Пологи теж пройшли добре. родила я сама. але моє малятко прожило всього 2 дні. Я не знаю чи потрібно когось звинувачувати в цьому- мені здається що лікарі зробили все що змогли! на все воля Божа! Я плачу і вдень і вночі. але донечки вже не поверну.......... Я ні на кого не ображаюсь з лікарів. навіть навпаки дуже зблизилась з своєю лікаркою яка приймала пологи. і зараз плануємо знову заводити дитинку.....надіємось що Господь Бог подарує нам здорову донечку!!!
ЖІНКА Показати IP 28 Грудня 2016 01:09
Н-да!співчуваю..доброго здоров'я усім небайдужим.Напишу і Я.Ми з невеликого шахтарського містечка,до Луцька направлені на третє кесарське..операція планова.Поклали на обстеження в патологію:ставлення добре,в день операції чоловік примчався вчасно,мене забрали його мали готувати для контакту..в операційній на власні очі бачила як куплені мною препарати пхалися в кишені і виносилися(навіть ситцеві кольорові пеленочки не "дійшли" до моєї дитинки)і ще казна що повертається назад в аптеку(а ціна"пакета на пологи"до трьох тисяч)пізніше по ходу ще докуплялося масу всього..ну ладно цим вже недивуємось.Коли приїхали ЧЕРЕЗ СОРОКхвилин мене забирати я почула розмову щоб мене везти де дитина" БЕЗ ТАТА"..уявіть чоловік так і просидів на диванчику(два рази підходив на пост говорили ждіть)халатність чи байдужість..тільки купа лозунгів"лікарня доброзичлива до дитини!.."в палаті лежала моя дитина в купі ганчір'я,а анастазіолог пожартував:-"ВО ТА СИРОТА!"Чоловік реально плакав,адже втрачені такі дорогі хвилинки першого контакту..на питання чого так ми почули:"НУ І ШО З НЕЮ СТАЛОСЯ?"(та нічого..тільки якщо так то тримайте всіх під вікнами як раніше,а ні то доводьте до кінця розпочате..). Хочу ще декілька слів про те як в першу ніч дитина вже ричала від плачу в"кориті"за 2метра від мене і ніхто не зайшов..(я сповзла самостійно і забрала до себе)тільки зранку прийшли мене "піднімати"і ще насварили що вставала;і про те як знеболюючі кололи звідхиленням у50хвилин(а біль така що темніло в очах,а пояснення просте:"Я ОДНА НА ДВА ПОВЕРХИ СЬОГОДНІ КОЛЮ.) ;і ще вибачте як лежиш на судні нерухомо і все затекло вже під плечі а нікого немає15хвилин..;а як чистим ДОМЕСТОСОМ+порошок обробили палату а провітрити не можна бо в сусідній щось пофарбували(і відповідь проста:ВИ Ж ХОЧЕТЕ У ГАРНИХ ПАЛАТАХ ЛЕЖАТИ..)а тут в горлі пече і немовлятко два дні..;а як ходили данину збирати ніби про здоровя питати,хоч на шов навіть не дивився(хірург ,анастазіолог, а старша дитяча прямо в лоб сказала дайте на благодійність)..І цей список ще довгий..я не принцеса я-ЖІНКА,просто будьте людьми і дівчата не бійтеся народжуйте адже-ЛІКАРНЯ ДОБРОЗИЧЛИВА ДО ДИТИНИ!!
неизвестный Показати IP 11 Вересня 2017 23:54
Нам 4 роки тому похід у луцький пологовий на так зване збереження закінчився тим що на їхньому узі шановний Шворак не побачив у дитини органи, сказали що у нас буде дибіл прямо жінці в оці, потім намяли її в кріслі, особлтиво пані БОНДАРУК, і через 4 години вже пішла кров і всі кричали отслойка. Вони там всі прикриваються отслойкою, я б їх повбивав. Тоді ми втратили дитину і після кесарскього 3 роки безпліддя, а гыстологыя плоду не виявила тих вад, якими нас лякали . Будьте ви прокляті луцькі лікарі!
Василь Показати IP 26 Жовтня 2018 21:07
Сябрука нікому не раджу! Корупціонер!!! Все робить за 100$...
Василь Показати IP 26 Жовтня 2018 21:44
Не просто так іздить на BMV X5....
Ірина Показати IP 16 Лютого 2019 12:59
Щоб влаштуватися санітаркою (!!!), себто - прибиральницею, у одну з луцьких поліклінік моя мама давала хабар у розмірі $100 головному лікарю!!!
Лучанка12 Показати IP 18 Лютого 2019 07:29
Не буду описувати усі проблеми ,які мала з першою вагітністю і які наслідки. Дякую Богу , що є такі лікарі як Щурук Надія Василівна!!!!!!і Токарчук. Завдяки їх компетенції ,я - щаслива мама здорової дитини.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus