USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині можуть втратити понад 55 млн коштів з держбюджету

13 Грудня 2018 17:43
Понад 55 мільйонів гривень коштів субвенцій з держбюджету не використали на Волині за станом на початок грудня. Якщо ці кошти лишатимуться неосвоєними до кінця року, їх доведеться повернути у державний бюджет.

Про це йшлося під час наради голови облдержадміністрації щодо використання бюджетних коштів державних програм 13 грудня.

Директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк повідомив, що за станом на 1 грудня з держбюджету до місцевих бюджетів надійшло приблизно 9 мільярдів гривень міжбюджетних трансфертів. З них невикористані лишалися 543,1 мільйона. До цієї суми входять кошти субвенцій, що перейдуть на наступний рік. Однак невикористані кошти в обсязі 55,6 мільйона гривень підлягають поверненню в державний бюджет. Найбільший обсяг становлять невикористані кошти з субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ. З 94,6 мільйона гривень, що надійшли, використали за станом на 1 грудня 68,5 мільйона, отже 26 мільйонів лишаються неосвоєними, а в окремих громадах використали менше 30% виділеної суми.

Втім, як пояснив голова Луківської ОТГ Анатолій Климук, тендер на постачання техніки оголошували двічі. Оскільки на торги реєструвався лише один учасник, вирішили перейти на прямі договірні умови та вже уклали договір на постачання техніки, яку очікують отримати в повному об’ємі до кінця тижня.

Своєю чергою, голова Забродівської ОТГ Микола Калачук повідомив, що громаді не вистачає коштів, щоб заплатити за купівлю вже отриманого автогрейдера, тому що кошти субвенції ще не отримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 13 Грудня 2018 18:26
і де ті г"внюки, які постійно плачуться, що їм весь час і на все грошей не вистачає ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus