USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині на НМТ зареєструвалися понад 10 тисяч осіб. Що потрібно знати

6 Червня 2023 15:29
5 червня в Україні стартувала основна сесія національного мультипредметного тесту. На Волині на НМТ зареєструвалися понад 10 тисяч учасників.

Про це розповіла завідувачка обласного центру ЗНО та моніторингових досліджень Алла Корнейко.

Суспільне дізнавалося, як і де відбуватиметься тестування та поспілкувалося з учасниками Національного мультипредметного тесту.

Що потрібно знати учасникам НМТ

Тести складатимуть у 25 тимчасових екзаменаційних центрах, які розташовані у 10 населених пунктах Волині. Зі слів Алли Корнейко, з міркувань безпеки їхні адреси не розголошуються.

«Тестування відбувається у дві зміни і тут треба не переплутати, чи прийти в пункт тестування о 9:30, чи о 14:30. Вхід до пункту тестування триватиме в І зміну до 9:50, в ІІ зміну – до 14:50. І наголошую, що вже в наступну хвилину двері до пункту тестування будуть зачинені», – додала завідувачка центру ЗНО на Волині.З собою потрібно взяти оригінал документа, що посвідчує особу, запрошення та сертифікат учасника, ручку для чернетки, й пляшку води без етикетки.
Також не можна користуватися в пункті тестування гаджетами, це телефони, флешки. Не варто мати при собі навушники, смарт-годинники, і паперових джерел інформації, як шпаргалки, також з собою мати не треба.

Зі слів Алли Корнейко, у випадку повітряної тривоги тестування призупинять, учасники та працівники пункту перейдуть в укриття, усі повернуться до роботи після завершення тривоги. Основна сесія національного мультипредметного тесту триватиме до 23 червня.

Як учасники готуються до НМТ

Випускниця луцької школи Інна Дубель вже ознайомилася з усіма озвученими Аллою Корнейко правилами. Дівчина каже: готується складати тест з математики, української мови та англійської.

Щодня випускниця проходить мультипредметний тест онлайн.
«Англійську та українську мови я знаю дуже добре, а математику так собі. Мрію поступити на спеціальність психологія, бо це дуже і дуже цікаво. Рано чи пізно війна закінчиться і психологи будуть дуже потрібні людям. Я хотіла б допомагати людям психологічно», – розповіла Інна Дубель.

Як розповіла матір випускниці Тетяна, готується до НМТ уся родина. «Інна наша старша донька, ми хвилюємось, переживаємо разом з нею цей етап. Контроль є, заявку отримали, куди здавати іти знаємо, запрошення вже роздруковане і чекає свого часу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus