USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині не можуть впоратися з незаконними рубками лісів

17 Жовтня 2019 18:01
Різноманітні крадії продовжують здійснювати незаконні рубки, зокрема дубів, оскільки лісова охорона не належним чином бореться з цим явищем, - переконаний очільник тимчасової контрольної комісії облради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією 17 жовтня.

Звіт Тимчасової контрольної комісії обласної ради з питань, що виникають у сфері лісових відносин презентував голова цієї комісії Анатолій Грицюк. З його слів, комісія результативно працювала протягом останніх двох років.

Лісова галузь, як зауважив депутат, є важливим сегментом економіки волинського краю, але лише за умови її раціонального ведення. За підсумками першого півріччя цього року держлісгоспи Волині заготовили 579 тисяч метрів кубічних деревини, з яких 335 тисяч метрів кубічних становить необроблена деревина рубок догляду. Це на 108 тисяч метрів кубічних менше, ніж торік. На торги виставили 97 тисяч, з яких споживачі придбали лише 17,9 тисячі або 18%. За дев’ять місяців цього року держпідприємства переробили 305 тисяч метрів кубічних деревини або 30% від загальних об’ємів.

Нині лісові угіддя не захищені належним чином від незаконних рубок, - переконаний депутат. Лісова охорона виявила незаконні рубки 573 метрів кубічних деревини за перше півріччя. З його слів, тривають тотальні рубки різними крадіями і лісова охорона не належним чином веде захист лісів від них. Йдеться, зокрема, про незаконні рубки дуба у Ківерцівському районі. Зафіксували 74 випадки незаконних рубок протягом першого півріччя.

Підприємства лісової галузі здійснили лісовідновлення 6,812 тисячі гектарів лісів, витративши на це 25 мільйонів гривень. Протягом першого півріччя на Волині виявили 45,673 тисячі гектарів, вражених шкідниками, що дещо менше, ніж торік, але лишається високим показником.

Анатолій Грицюк відзначив, що на Волині вкрай низький показник пристигаючих та достиглих лісів – 10 мільйонів метрів кубічних, у той час, коли на Львівщині – 25 мільйонів, а на Житомирщині – 60. Тким чином, мовляв, за десятиріччя залишаться самі чагарники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
САША Показати IP 17 Жовтня 2019 19:41
К ківерецькому районі найбільше краде сама лісова охорона+ активісти шо по айсітіві виступали+ варта порядку. Ото і є основна дубова мафія. Фотоловушок наставили а себе не ловлять !!! О.Квартирко
Отакої... Показати IP 17 Жовтня 2019 21:25
...не можуть,тому що не хочуть сами себе ловити.
сергей Показати IP 17 Жовтня 2019 22:03
спільнота, які будуть пропозиції?...новий ліс росте довго....хтось не дочекаеться.
Марк Показати IP 17 Жовтня 2019 22:07
Ніхто некраде більше самих лісників, кожен знає що більшу частину лісу вони продають в тіні, тобто крадуть. Що може зробити лісова охорона, ясно що 0 вони одна і та система і цар один. Так зловити пару дураків для кількості, а в тих що крадуть решту 99.5 % вони добросовісно стоять на шухері, щоб неякі журналюги їх незлякали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus