USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині поліцейські відмовилися супроводжувати швидку з агресивним пацієнтом

13 Вересня 2018 16:10
Агресивний пацієнт погрожував медикам "швидкої", а наряд поліції відмовився їх супроводжувати до лікарні.

Про це йдеться на сторінці Волинського обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф.

"Подолавши 18 кілометрів за 10 хвилин, пізнім вечором бригада ЕМД прибула на виклик до 30-річного пацієнта, у якого трапився напад бронхіальної астми. Фельдшер спробувала оглянути його та він швидко отямився і одразу почав нецензурно лаятися, при цьому погрожуючи фізичною розправою.

У зв’язку з неможливістю надати хворому необхідну медичну допомогу фельдшер викликала поліцію.

Після прибуття наряду поліції агресивність пацієнта зменшилася і йому було надано медичну допомогу та запропоновано госпіталізацію в найближчий лікувальний заклад. Пацієнт дав згоду на транспортування. На прохання супроводжувати бригаду ЕМД нарядом поліції – медики отримали категоричну відмову", - йдеться у повідомленні.

У швидкій пацієнт знову почав поводити себе агресивно: погрожував розбити медичну апаратуру, силоміць відкривав віконце у водійську кабіну та намагався вхопити водія за шию.

Медики виявились беззахисними перед агресивним пацієнтом.

"На жаль, такі випадки непоодинокі. Та навіть в екстремальних умовах працівники екстреної медицини надають людям допомогу, але хотілося б щоб правоохоронні органи реагували більш оперативно, адже в медицині працюють переважно жінки, яким заборонено мати при собі будь-які спецзасоби, а в правоохоронних органах – треновані чоловіки зі спецзасобами і зброєю. Згідно інструкцій, якщо виникає ситуація, де є загроза життю і здоров’ю медиків - бригада ЕМД повинна тільки у супроводі представників поліції надавати допомогу. Що й було зроблено в даному випадку. Проте, представники правоохоронних органів відмовили у супроводі, хоча згідно протоколу № 1517071426 від 17 квітня 2018р. спільної наради керівництва ГУНП у Волинській області та КЗ «ВОЦЕМДМК», у разі отримання від медичних працівників повідомлень про загрозу їх життю і здоров’ю під час виконання ними професійних обов’язків, мали діяти згідно вимог Алгоритму, тобто забезпечити супровід", - пишуть медики.

Працівники КЗ «ВОЦЕМДМК», звернулись до органів поліції із заявою про напад та погрози.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Наташа Показати IP 13 Вересня 2018 16:20
Поліції все до лампочки! На днях, на моїх очах водій був такий п'яний що на ногах не стояв, сів за кермо, заїхав в огорожу, засинаючи на кермі, мало не збив людей і поїхав в сторону Луцька! Телефоную 102, кажу яка машина, номерні знаки, напрямок куди їде!!! У відповідь: якого саме правопорушення ви стали свідком? Що особисто вам вчинив водій? Огорожу сильно пошкодив? ДЕ АДЕКВАТНІСТЬ???? Поліція навіть не збиралась щось робити!!!! А могло все закінчитись ой як плачевно!!!
Коза до Наташа Показати IP 13 Вересня 2018 16:26
А в чому проблема? Цілком адекватні питання. Мало хто там подзвонив. Звичайно потрібно зібрати інформацію. Можливо диспетчер з вами розмовляє, а найближча машина вже їде на місце.
Наташа до Коза Показати IP 13 Вересня 2018 16:44
Поки диспетчер задає питання, то може статись що-завгодно!!! Вони ж питають як звати, ск років і т.д...Так за хв 5-10 передзвонює поліцейський зі свого моб номера і задає знов кучу питань, в результаті чого вияснилось... ніхто нікуди не збирався їхати!
Ну до Наташа Показати IP 13 Вересня 2018 16:32
а що хотіти? скільки було випадків, що коли поліція реагувала відповідно на хамло, бидло чи неадеквата , то тут же в соцмережах і ЗМІ піднімався галас "ой-йо-йой, мусара, зкрутили, одягли наручники і мордою в асфальт, замісь того щоб в д.пу поцілувати, гади, сатрапи, тьфу", то навіщо воно тій поліції треба? розхльобуйтесь, як знаєте.
21 до Ну Показати IP 13 Вересня 2018 17:40
правильно кажеш. Активістів своїх викликайте...
Тавишо! Показати IP 13 Вересня 2018 16:25
Який супровід, ви про що, а якби він поліцейських побив, хто їх би захистив?
лучанин Показати IP 13 Вересня 2018 16:37
Шпига! Це твої кадри,яким ми плотимо зарплату,в томк числі і тобі!
N Показати IP 13 Вересня 2018 16:39
Стає страшно жити через бездіяльність поліції! Зміну відбули- та й добре! Всі їздять на бляхах, порушують !!! При мені гольф 3 на бляхах, за кермом в поліцейській формі, через 2 суцільні на Набережній розвернувся...хоч би поворот включив! За які такі заслуги вони їздять на нових Аутлендерах, Шкодах, і т.д.??? Може в нас країна така багата? то чому мінімалка 2997 (по факту) грн???
А Показати IP 13 Вересня 2018 16:54
на х..ра такого "пацієнта" насильно рятувати, задіюючи при цьому дві службові машини і бригади за гроші платників податків? Не хоче - хай загинається, одним прид..рком на світі менше буде.
Анонім Показати IP 13 Вересня 2018 17:29
щоб поліція реагувала адекватно потрібно : 1) відповідна зарплата,оскільки працівник поліції не має права займатися іншими видами діяльності(та і часу в нього нема); 2) адекватний закон про поліцію,наприклад,як в США,тому що працівники поліції - це звичайні люди(а не ясновидці), які хочуть після роботи повернутися живими і здоровими. Усім подобається, як працює поліція в США, проведіть відповідні зміни у нас- і отримаєте той же результат.
Лучанину Показати IP 13 Вересня 2018 19:05
Сам десь працюєш, *платник*? Всі такі розумні? Сів, догнав, мордою в асфальт, наручники, а порушник відразу кається і все визнає? Дудки.... Зовсім не так. А які права має поліцейський, і скільки *рішал*, *дядів*, *аблакатів*, прокурорів, вебешникіа ставитимуть його потім в позу... Підіть і послужіть, якраз через центри зайнятості набирають служивих, бо ніхто не хоче на ту службу собачу йти. Вперед і удачі Вам.
Анонім до Лучанину Показати IP 13 Вересня 2018 20:29
Отакі вони герої...
ан Показати IP 14 Вересня 2018 09:45
нашо такого буйного везти в лікарню? відкрили двері і нехай чухає куди хоче . якщо такий розумний. ато ще поліцію просять супроводжувати. Брєд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus