USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині поменшало хворих на коронавірус: скільки людей у лікарнях

31 Травня 2022 22:04
На Волині поменшало хворих на коронавірус: щодня фіксують від двох до 10 випадків коронавірусної хвороби.

Про це розповіла завідувачка відділу епідемічного нагляду «Центру контрою та профілактики хвороб» Валентина Хомутінкіна, пише Суспільне.

З її слів, невелику кількість випадків пов'язують із високим рівнем вакцинації населення. Нині в області 43% вакцинованих волинян.

Наразі, говорить Валентина Хомутінкіна, на Волині домінує штам коронавірусу Омікрон. «Враховуючи і перебіг коронавірусної хвороби, зниження вірулентності – можна сказати, що він набуває сезонної форми, яка притаманна ГРВІ», – каже вона.

У травні від ускладнень хвороби померли двоє людей, у березні – дев’ятеро, – зазначила епідеміологиня. Щепитися від хвороби приходить менше людей: якщо в лютому цього року, каже Валентина Хомутінкіна, вакцинувалося п'ять-вісім тисяч щотижнево, то тепер не більше півтори тисячі людей

Скільки хворих із коронавірусом в медзакладах області

У медичному об’єднанні Луцької територіальної громади діє чотири центри та вісім пунктів масової вакцинації населення від COVID-19. Щодня вакцину від коронавірусу тут отримують від 80 до 100 людей, – зазначив меддиректор міського центру первинної медичної допомоги Віктор Пахарчук.

«Ми в день робили по 500 вакцинацій, на сьогодні з 1 до 30 травня в нас 1 650 вакцинацій. Левова частина – 1 450 вакцинацій – це бустерна доза», – говорить медик.
У тимчасовому інфекційному стаціонарі Луцького ТМО нині на лікуванні від наслідків COVID-19 перебуває 20 пацієнтів. Як розповіла його завідувачка Тетяна Хлєбік, щодня сюди потрапляє один-два пацієнти, тоді як у піковий період було 10 хворих.

«У всіх є пневмонія, підтверджений COVID, безліч супутньої патології – це гіпертонічна хвороба, різні порушення ритму, аритмія, так само є інфаркти. Вік пацієнтів – це 70+, молодого віку зараз немає. В переважній більшості люди не вакциновані», – каже лікарка.
Шестеро хворих із діагнозом COVID-19 знаходяться в тимчасовому інфекційному шпиталі Волинської обласної клінічної лікарні. Як розповіла медична директорка закладу Наталія Скальська, це особливо тяжкі пацієнти, які потребують ретельного лікування та перебувають на централізованій кисневій подачі.

«Це двоє хворих з онкогематологічною патологією, а інші четверо – з сукупною важкою серцево-судинною патологією плюс з цукровим діабетом. Це хворі з групи ризику. Люди менше зверталися для стаціонарного лікування, більше лікувалися амбулаторно, почалася війна, їм стало не до того», – додала лікарка.
В обласній інфекційній лікарні зараз є один пацієнт із діагнозом «коронавірус», – розповіла меддиректорка Любов Серба.

Як додала завідувачка відділу «Центру контрою та профілактики хвороб» Валентина Хомутінкіна, в області є достатньо вакцини CoronaVac і Pfizer, влітку мають надійти нові партії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus