USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині понад півсотні ікон знайшли на сміттєзвалищі

2 Червня 2022 21:13
Біля села Бодячів Ківерцівської громади на сміттєзвалище викинули понад 50 ікон. Образи були акуратно запаковані у пакет. Знахідку виявили люди, які сортують на полігоні відходи. Проте вони не залишили ікони у смітті, а роздавали мешканцям навколишніх сіл.

Охочих забрати святині виявилося чимало, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Сміттєзвалище біля Бодячева – несанкціоноване, проте діє вже багато років. Місцеві беруться тут працювати: сортують непотріб, відтак здають макулатуру, метал тощо.

Як розповідають працівники сміттєзвалища, тут можна знайти що завгодно. Бувало таке, що викидали цілі коробки з новеньким одягом, на якому навіть етикетки були. Як не прикро, викидають на смітник навіть ікони.

Пані, яка працює на полігоні й збирає кошти за вивезення сміття, розповіла: лишити святині поміж відходів, не могли. Й зізналась: остання знахідка направду шокувала.

Поруч з іконами у мішках знайшли й духовні книги. Проте усе знайдене роздали місцевим. Частину ікон забрав священник.

Хто викинув на смітник святині – невідомо. До слова, знайдені ікони саморобні й мають доволі гарний вигляд.

Тутешні припускають, що належали ікони віруючій людині. Можливо, дісталися комусь у спадок, а можливо, їх придбали разом із будинком. Нові власники могли вирішити позбутися ікон у такий нехитрий спосіб.

Проте, згідно з християнськими законами, ікони в жодному разі не можна нищити чи викидати, навіть якщо вони пошкоджені. Такі вчинки вважаються великим гріхом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 3 Червня 2022 06:03
Важко усвідомити, що в людей бувають цінності відмінні від ваших?
Анонімус Показати IP 3 Червня 2022 10:47
Автор посту не читає Біблію. Гріхом вважається поклоніння зображенню.
Китайці Показати IP 3 Червня 2022 22:32
Китайці на цьому бізнесі заробляють мільйони. Незважаючи на те, що вони конфуціанці. Світ змінився. Традиції минулих віків в 21 столітті працювати не будуть. Янукович мощі в своєму маєтку тримав. Помогло?.
Анонім Показати IP 3 Червня 2022 23:27
І що???
ABC Показати IP 4 Червня 2022 19:25
Якщо ці ікони не представляють художньої, культурної або історичної цінності, то в чому проблема?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus