USD 39.75 40.07
  • USD 39.75 40.07
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

На Волині реорганізували психлікарню, директора скоротять

9 Грудня 2021 13:29
Волинську психлікарню міста Луцька реорганізували і припинили її діяльність як самостійної юридичної особи. Натомість вирішили створити центр психіатрії і терапії залежностей.

Відповідне рішення депутати ухвалили під час чергового засідання сесії Волинської обласної ради.

Зокрема, депутати вирішили припинити (реорганізувати) КП «Волинська обласна психіатрична лікарня міста Луцька» шляхом приєднання до КП «Волинський медичний центр терапії залежностей».

У проекті рішення також йдеться про те, що тимчасову виконувачку обов’язків директора обласної психіатричної лікарні Людмилу Юрко повинні попередити про звільнення.

Зі слів начальника відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Михайла Імберовського, це рішення має на меті покращення матеріально-технічного забезпечення закладів. А в психіатричній лікарні – немало проблем як з фінансуванням, так і з обладнанням. Наразі ж є ймовірність залучити фінансування з державного бюджету на потужні медичний центр, який і хочуть створити.

«Для пацієнтів нічого не зміниться, лікарня не закривається. Ми показуємо, що хочемо створити великий потужний центр психіатрії і терапії залежностей і можемо претендувати на державне фінансування. Ніхто не говорить про закриття. Це рішення не тільки для економії коштів, а для того щоб мати можливість залучати серйозний фінансовий ресурс з державного бюджету для укрупнених медичних центрів», – пояснює він.

Крім того, не вирішеним є питання щодо пацієнтів, які там просто перебувають, але не лікуються.

«Згідно з реформою НСЗУ, виділяються кошти психлікарні на лікування. В психіатричній лікарні 69 пацієнтів, які не лікуються, а там проживають. Майже половина з них – з Ковельського району, але грошей громада на них не виділяє. Тому хай громада створює при лікарні заклад інтернатного типу», – вважає посадовець.

Більшістю голосів депутати підтримали рішення про реорганізацію психіатричної лікарні.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, на Волині хочуть реорганізувати діяльність двох установ – «Волинського медичного центру онкології» та «Волинської психлікарні міста Луцька».

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Клава Показати IP 9 Грудня 2021 14:21
подивіться, на що перетворилась екс-трипдача на Франка, 40,котру скоротив покійний Клімчук
покращення Показати IP 9 Грудня 2021 15:32
уже 30 лет сплошное покращення! Психам надо разрешить еще в Раду тогда покращень будет больше
лучанка до покращення Показати IP 9 Грудня 2021 16:04
можливо зміна вивіски,щоб змінити керівника. Там ще роками люди живуть.а також засуджені. реформа потрібна,але з розумом...
777 Показати IP 9 Грудня 2021 16:57
Хочуть вигнати Юрко ,а поставити алкоголіка Шкаровецького !!
778 Показати IP 9 Грудня 2021 17:21
А чому алкоголіка, а не наркомана?
олена Показати IP 10 Грудня 2021 15:26
Система приберає не своїх . І дбати про покращення ніхто не буде. Головне зараз отримати кошти і дальше здогадайтесь ......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus