USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині щодня пів сотні переселенців отримують допомогу від ООН

20 Травня 2022 22:05
На Волині наразі 16 тисяч вимушено переміщених українців із регіонів, де тривають бойові дії, отримали соціальну допомогу від Всесвітньої продовольчої програми Організації Об’єднаних Націй у відділеннях «Укрпошти».

Про це розповіла Суспільному директорка департаменту соціального захисту населення Волинської військово-цивільної адміністрації Оксана Гобод.

З її слів, проєкт, за яким здійснюються виплати переселенцям, уже протягом місяця діє на заході країни. Аби отримати гроші, внутрішньо переміщеним особам потрібно написати заяву в територіальній громаді, де вони тимчасово мешкають. На Волині це роблять переселенці у 18-ти громадах з 54-х.

«В процес уже включено більше як 35 000 громадян. Загальний фінансовий ресурс, який нам довела Організація Об’єднаних Націй – понад один мільйон доларів, що в грошовому еквіваленті на гривню буде складати понад 36 мільйонів», – говорить Оксана Гобод.

З її слів, внутрішньо переміщені українці можуть отримати соціальну допомогу від Всесвітньої Організації Об’єднаних Націй у сумі – 2 220 гривень.
«Щодня у центральному відділенні «Укрпошти» соціальну допомогу від ООН отримує до пів сотні переселенців. Після оформлення допомоги людям приходить СМС-повідомлення з 13-значним номером і зазначеною сумою, яка їм належить до виплати. Після цього вони мають з’явитися на відділення Укрпошти та отримати цю виплату. Для цього переселенцям потрібно мати паспорт громадянина України або ІD-карту», – говорить керівниця відділення Анна Місюкевич.
Подружжя пенсіонерів Миколи та Галини Кучерів з Миколаєва, нині живуть у селі Княгининок Луцької територіальної громади. У громаді подали заявку на отримання соціальної допомоги, говорить Галина Кучер. Через тиждень прийшло повідомлення на телефон про те, що можна отримати гроші у відділенні «Укрпошти».

Крім програми грошової допомоги від Всесвітньої продовольчої програми ООН, внутрішньо переміщені особи зараз отримують допомогу з інших джерел. Наразі, зі слів Оксани Гобод, Міністерство соціальної політики акумулює всі фонди централізовано, щоб охопити всіх громадян, які потребують допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus