USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

На Волині скоротять кількість ковідних лікарень

5 Січня 2022 13:00
У зв’язку зі зменшенням росту захворюваності на коронавірусну інфекцію, зменшать кількість медичних закладів, які приймають ковідних хворих.

Про це стало відомо під час брифінгу Волинської ОДА щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції та вакцинальної кампанії в області.

Заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук розповіла, що в області значно знизився ріст захворюваності: за минулу добу виявлено 25 нових випадків, з них одна дитина і п’ятеро медичних працівників. За весь період з 2019 року на Волині було виявлено майже 110 тисяч хворих. На сьогодні на Волині 22 лікарні, які приймають хворих на коронавірусну інфекцію, проте їх кількість скоротять.

«Завантаженість ліжок з киснем – 12%, тому прийняте рішення скоротити їх кількість. Треба дати відпочинок медичним працівникам. Враховуючи зниження рівня захворюваності, ми скорочуємо кількість медичних закладів, які приймають хворих з коронавірусом. Старовижівська, Турійська, Шацька лікарні вже не прийматимуть коронавірусних пацієнтів, вони були резервними. І ще в інших медзакладах ми скорочуємо 515 ліжок», – зазначила вона.

Сьогодні в обласних медичних закладах на лікуванні перебуває 431 пацієнт, з них 117 – з підозрою на коронавірус, в інтенсивній терапії перебуває 44 пацієнти і 16 – на апаратах ШВЛ.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Цікаво Показати IP 5 Січня 2022 14:03
А відпочинок медпрацівників це залишити їх без зарплати поки знову не відкриють?
Медик Показати IP 8 Січня 2022 17:37
Так, і через місяць знову буде червона зона, бо заповненість місць, що залишиться збільшиться до критичної позначки. Чого тільки не вигадають, щоб усіх тримати в рамках і нагинати в різні сторони!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus