USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

На Волині стартує весняна вакцинація від сказу диких тварин

1 Травня 2024 14:12
На початку травня 2024 на Волині розпочнеться вакцинація від сказу диких тварин. Весняна кампанія відбуватиметься у всіх громадах області, крім прикордонних зон.

Про це Суспільному розповів головний спеціаліст відділу організації протиепізоотичної роботи Держпродспоживслужби у Волинській області Сергій Войтюк.

З його слів, вакцинальна кампанія триватиме 7 днів. За цей час ветеринари, представники громад, лісівники та єгері розкладатимуть для диких тварин вакцину від сказу, яка закуплена за державні кошти.

У зв’язку з воєнним станом, каже посадовець, авіацію для поширення вакцини не залучатимуть.

Скільки доз вакцини розкидають на Волині

В області заплановано розкласти 375 тисяч 750 доз на території площею 15 030 квадратних кілометрів.

За словами головного спеціаліста Сергія Войтюка, принада має вигляд невеликих брикетів розміром з сірникову коробку та запахом м’ясо-кісткового борошна, всередині яких капсула із вакциною.

Читати ще: У селі на Волині виявили хворого на сказ кота

У разі виявлення таких принад Держпродспоживслужба просить місцевих мешканців не брати їх руками й не переносити з місць розкладання.

Яка ситуація зі сказом на Волині

Як додав Сергій Войтюк, від початку 2024 року на Волині зареєстровано 10 випадків сказу. Хворих собак, котів та лисиць спеціалісти виявляли у Володимирському, Луцькому та Ковельському районах.

Читати ще: Через кошеня зі сказом у волинській громаді вакцинували понад 200 тварин

Нагадаємо, сказ – це вірусне захворювання, яке має найвищий рівень смертності серед усіх інфекційних хвороб для людини. Вірус сказу вражає центральну нервову систему і після появи симптомів без вчасно розпочатого лікування стає невиліковним – 100% хворих людей помирають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus