USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

На Волині стягнули аліментів на майже 48 мільйонів

9 Серпня 2018 12:13
Після посилення відповідальності за несплату аліментів державні виконавці стягнули з боржників 26 мільйонів гривень, загалом протягом року – майже 48 млн.

Про це стало відомо під час прес-конференції, присвяченій підсумкам роботи державної виконавчої служби Волині за липень 9 серпня у Луцьку.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Волинській області Олег Тимченко нагадав, що цьогоріч посилили відповідальність за несплату аліментів. За станом на 1 серпня в органах ДВС у Волинській області перебувало на виконанні 10,839 тисячі виконавчих документів про стягнення аліментів. З них за 3,827 тисячі виконавчих документів сукупний обсяг заборгованості перевищує суму платежів за шість місяців. Загалом протягом року на Волині державні виконавці стягнули аліментів на суму майже 48 мільйонів гривень. З них - 26 млн (1,978 мільйона – за липень) стягнули після введення в дію нових ініціатив щодо посилення відповідальності за несплату аліментів. Стягнення у вигляді суспільно-корисних робіт наразі відпрацювати 7 боржників. Завдяки цьому державні виконавці стягнули на користь дітей 10,162 тисячі гривень.

Другий пакет законів, що набуде чинності 29 серпня, ще більше посилить відповідальність за несплату аліментів. Наприклад, передбачатимуться штрафні санкції за несплату аліментів протягом року – сума збільшуватиметься на 20%, протягом двох років – на 30%, три роки і більше – на 50%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus