USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині створено Фонд національного розвитку

8 Червня 2022 17:37
Буквально з перших днів повномасштабної війни саме Волинь стала одним з ключових регіонів за обсягами ввезення гуманітарної допомоги. Сьогодні на території області діє чимало благодійних організацій, а гуманітарні вантажі доправляють у найгарячіші точки.

Проте нині обсяги допомоги значно скоротилися. І через те, що дуже зросли ціни на пальне, і через те, що закордонні донатори вже майже вичерпали свої ресурси. Натомість потреби невпинно зростають, опорні лікарні по всій Україні переповнені пораненими, а в багатьох регіонах прогресує гуманітарна криза.

Саме тому ініціативна група національних та міжнародних волонтерів ухвалила рішення про створення всеукраїнської благодійної платформи – Фонду національного розвитку. Ідея та ключова мета діяльності організації – об’єднати ресурси задля спільної гуманітарної місії.

Учасники новоствореної організації – це громадські діячі, спортсмени, політики, науковці, представники ІТ-сфери та бізнесу.
«У кожного з нас є власний бекграунд, адже кожен успішно зумів реалізувати себе в мирний час. З початку війни ми всі активно почали допомагати, але кожен в своєму напрямку, там, де він чи вона могли б бути максимально продуктивними і корисними. Переконаний, що об’єднавшись, ми зможемо зробити набагато більше», – розповів голова правління Фонду національного розвитку Олександр Кулаков.
До складу правління Фонду увійшла кандидат політичних наук, волонтерка міжнародного рівня Ірина Збишко. До війни займалася виборчими процесами в Україні та закордоном. З першого дня російського вторгнення організувала волонтерську допомогу з міст Німеччини та Польщі. У співпраці з німецькими партнерами змогли забезпечити 30 лікарень у Києві, Кривому Розі, Одеській, Миколаївській та Хмельницькій областях необхідним медичним обладнанням. Окрім медичного обладнання, опікується також притулками для тварин в Київській області.
Спортивно-оздоровчим сектором опікуватиметься відомий тренер Роман Смідюк – засновник мережі спортивних клубів SmidyukAcademy, організатор міжнародних спортивних самітів в Україні та за кордоном, амбасадор Adidas в Україні, а також британської компанії MyProtein.
Максим Циханівський та його команда обслуговували чимало міжнародних проєктів у різних галузях. Це і побудова ефективного менеджменту та маркетингу, робота в сфері залучення інвестицій та управління продуктом. Талановиті українські комп’ютерники не залишилися осторонь і цього благодійного проєкту.
Роман та Максим активно допомагають цивільному населенню, яке постраждало від воєнних дій з боку росії. За їхньої ініціативи було організовано допомогу в евакуації населення з гарячих точок, доставку продуктів харчування людям поважного віку та видавання необхідних медикаментів.

До складу Наглядової ради Фонду увійшли керівники відомих волинських вишів: ректор Волинського національного університету ім. Лесі Українки Анатолій Цьось та ректор Луцького національного технічного університету Ірина Вахович.

Суттєво підсилили склад Наглядової ради Фонду і представники бізнесу – директор будівельної компанії «Орбіта» Андрій Ярмолюк та співзасновник мережі магазинів електро- та бензо інструменту Gurkit Олександр Лучицький. Головою Наглядової ради Фонду національного розвитку було обрано голову Волинської обласної ради Григорія Недопада.
Серед тих, хто активно допомагає в поточній роботі новоствореної організації, – помічник голови Волинської обласної ради Олександр Дудка. Практично щодня в спортивному комплексі «Динамо» вони разом із волонтерами сортують та відвантажують медикаменти, засоби гігієни, продукти харчування на різні напрямки України. Окрім того, Олександр періодично виїжджає до Польщі, де вже тривалий час активно співпрацює з кількома медичними установами щодо надання допомоги медичним закладам України.
Чимало людей, які щодня допомагають в Координаційному штабі «Динамо», продовжують наполегливо та віддано працювати на благо спільної справи – наближення перемоги України і подолання гуманітарної кризи.

У планах учасників Фонду – і залучення міжнародних донацій задля подальшого розвитку Волині та допомога найбільш постраждалим населеним пунктам і регіонам України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Андрій Показати IP 8 Червня 2022 18:53
ну все питання з допомогою вирішине :) дкую посміявся....
Віктор Показати IP 8 Червня 2022 20:26
А що саме для Вас «вирішене»?
Андрій до Віктор Показати IP 8 Червня 2022 21:51
питання ХТО ПРОДУКУВАТИМЕ цю допомогу яку активно всі хочуть ПЕРЕДАВАТИ.... можливо зусилля слід спрямувати на додану вартість а кому передати і як точно знає управління соцзахисту там сидять чиновники і навіть зараз зарплати отримують....
Олександр до Андрій Показати IP 9 Червня 2022 17:50
Фонд створено для залучення позабюджетних коштів, які підуть на користь розвитку нашого регіону і нашої держави. Досить з нас вже роботи чиновників, які в своїй більшості не є ефективними менеджерами
Віктор Показати IP 8 Червня 2022 20:27
Знаю особисто цих людей. Всі вони роблять величезну справу для України!
Роман Показати IP 8 Червня 2022 20:30
Дай Боже успіху і натхнення цим молодим людям працювати надалі на благо Волині і України!
Олександр Показати IP 8 Червня 2022 20:34
Дякуємо інформаційному агенству «Волинські новини» за висвітлення нашої роботи! Сьогодні це дійсно важливо задля залучення інвестицій в наш регіон, в нашу державу!
Саня Показати IP 9 Червня 2022 17:54
Люди, які сьогодні працюють для перемоги на різних фронтах, однозначно заслуговують ПОВАГИ!
сирожа Р.волонтер Показати IP 9 Червня 2022 18:26
Люди )Сссссхамениться ЦИ патриоти спасли волинь вид холоду та голоду.вони йзддили по мисту и голували пташок та бомжив заради спасиння вони зупинили все що не зупинялося и лося теж.Пропонуемо ввести в Нагородженняб Яки во Волонтер мижнародник вищого гаатунку та волонтеркиня мижнародниця Тепер у мисти нагодовани та щасливи тому так отож,заразз головне не спинятися та перти вперед бо польский паштет скоро спортиться як що нема шо Жерти то дивиться на фото цих физичних осиб яки вони Усмихнени та Щасливи а ти ЛОХ..Волонтеркуй не Гальмуй
Волонтер до сирожа Р.волонтер Показати IP 11 Червня 2022 11:29
Сирожа, не пиши х..ні. Всі сука мають сидіти плакати і ніх..я не робить, бо тобі не подобаються люди, які відірвали сраку от дивана і допомагають трохи більш масштабно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus