USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

На Волині судили 30-річного чоловіка, який «став опікуном» дитини, щоб виїхати за кордон

14 Квітня 2024 09:08
Уродженець Дніпропетровщини задля виїзду за кордон купив підроблені документи, які свідчили про опікунство над малолітньою дитиною. Але перетнути кордон через «Ягодин» чоловік не зміг та змушений буде заплатити 136 тисяч гривень штрафу.

Про це стало відомо з вироку Шацького районного суду.

На лаві підсудних опинився тридцятирічний уродженець села Широке Криворізького району Дніпропетровської області Владислав Л. Чоловік – неодружений, має вищу освіту та працює продавцем.

Торік у травні через Telegram він домовився про виготовлення на його ім’я документів, які б давали право виїхати з України. Для цього Владислав Л. надав свої персональні дані та переказав 114 тисяч гривень.

Читати ще: На «Устилузі» заступник керівника підприємства за 3 тис. грн хабара прикордоннику намагався виїхати за кордон

Невстановлена особа виготовила підроблені офіційні документи, зокрема інформаційний лист з недостовірними відомостями про те, що Владислав Л. має право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.

Також були виготовлені два підроблені рішення виконавчого комітету Саксаганської районної ради з недостовірними відомостями: про надання малолітній статусу дитини позбавленої батьківського піклування та про те, що дитина тимчасово влаштована в сім'ю до Владислава Л.; про призначення його опікуном малолітньої.

Читати ще: Довідку ВЛК про непридатність дали в нині окупованому місті: на Волині судили миколаївця, який спробував утекти за кордон

Отримавши на руки документи, 8 червня чоловік намагався перетнути кордон через пункт пропуску «Ягодин». Але під час контролю прикордонники зрозуміли, що надані Владиславом Л. документи підроблені.

Уродженець Дніпропетровщини визнав свою вину під час судового засідання. Суд оштрафував чоловіка на 136 тисяч гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus