USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині судимий чоловік вкрав тример, а під час затримання погрожував поліцейським гранатою: його посадили на 15 років

30 Грудня 2023 21:10
Майже п’ятнадцять років за ґратами проведе волинянин, який вкрав бензотример, а під час затримання погрожував працівникам поліції гранатою. До цього впродовж року він отримав два вироки за інші злочини.

Про це стало відомо з вироку Любешівського районного суду.

На лаві підсудних опинився раніше неодноразово судимий уродженець селища Любешів Сергій П. Чоловік одружений та має п’ятеро дітей.

Як ідеться в матеріалах справи, вночі 21 травня 2021 року він проник на територію домогосподарства та виніс з будинку бензотример Morkle Garten MG 5200 вартістю 2 тисячі 47 гривень.

Читати ще: Волинянина, який вкрав пляшку віскі з АТБ, посадили на п’ять років

На цьому чоловік не зупинився. Через деякий час він проник в гараж на території домогосподарства, де під час затримання почав погрожувати поліцейським підривом гранати. Сергій П. повідомив, що одна з них лежить в сумці біля краденого бензотримера. Працівники поліції сприйняли ці погрози як реальні, оскільки дійсно побачили у сумці пристрій, ззовні схожий на гранату Ф-1. Тому вони залишили територію домогосподарства, побоюючись за своє життя та здоров`я. Але зрештою крадія таки затримали.

Дії Сергія П. кваліфікували за ч.3 ст.15 ч.3 ст. 185, ч.1 ст. 345 КК України (незакінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднаному з проникненням у житло, інше приміщення; погрозу вбивством щодо працівника правоохоронного органу у зв`язку з виконанням цим працівником службових обов`язків).

Волинянин свою вину не визнав, заявивши, що кримінальне провадження повністю сфальсифіковане, тому його слід виправдати. Сергій П. розповідав, що має конфлікт з рівненськими бандитами. Вночі почув шум, тому вибіг з власного будинку. Він побачив людей, які до нього наближалися, та злякався за своє життя. Тому він забіг у сусідський гараж та закрився зсередини. Як зауважив, спочатку не зрозумів, що це поліцейські, але коли побачив проблискові маячки на авто, то здався.

Обвинувачений додатково зазначив, що працівники поліції на місці події здійснювали відеозйомку, яку так і не долучили до матеріалів провадження. На його переконання, це свідчить про те, що бензотример, а також рюкзак з муляжем гранати, принесли самі працівники поліції та підкинули його до гаража. Також повідомив, що відшкодував моральну та матеріальну шкоду сусідці за пошкоджений шифер.

Сергій П. просив суд врахувати, що він вже тривалий час перебуває під вартою, фактично поніс покарання за скоєне, бажає перебувати на волі та створити нову сім`ю, адже має на утриманні дітей та не є суспільно небезпечною особою.

Однак докази та показання свідків, на переконання суду, підтверджували обставини вчинення злочинів Сергієм П.

Суд призначив волинянину покарання у виді трьох років та шести місяців позбавлення волі. Також представники Феміди врахували вироки Луцького міськрайонного суду від 7 липня 2023 року (незаконне позбавлення волі або викрадення людини; зґвалтування; незаконне поводження зі зброєю ) та Кузнецовського міського суду Рівненської області від 16 листопада 2023 року (розбій) і призначили Сергію П. остаточне покарання у виді позбавлення волі на чотирнадцять років та десять місяців з конфіскацією всього майна.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus