USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині судитимуть банду наркоторговців, яка через телеграм-канал збувала психотропи у трьох областях

17 Червня 2021 21:06
Учора слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів поліції Волині закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо осіб, які підозрюються у незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні і збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинених організованою злочинною групою (ст. 307 Кримінального Кодексу України). Викрили зловмисників оперативники управління боротьби з наркозлочинністю у Волинській та Тернопільській областях Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП у Волинській області.

Про це інформує пресслужба поліції Волині.

Слідство встановило, що на початку 2020 року керівник організованого злочинного угрупування залучив до своєї банди ще трьох зловмисників, які виконували функцію виконавців збуту наркотичних засобів та психотропних речовин. Злочинна група вирізнялась чіткою ієрархічною побудовою, розподілом ролей та функцій кожного з її учасників, діяла, будучи об’єднаною єдиною метою – отримання незаконного прибутку, шляхом вчинення особливо тяжких злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин. Протиправна діяльність банди поширювалась на територію кількох областей Західної України: Волинської, Рівненської та Тернопільської, – по грудень 2020 року, до моменту викриття правоохоронними органами.
Зловмисники отримували небезпечний наркотичний засіб – канабіс, смолу канабісу і екстракт канабісу та психотропні речовини – амфетамін, МДМА та PVP. Потому вони розфасовували їх у пакетики та реалізовували поштовими відправленнями або ж через так звані «закладки» на вулицях. Аби потенційні покупці могли отримати свій «товар», вони заходили у спеціальний телеграм-канал, функціонування якого забезпечував куратор кримінальної банди, там через платіжну систему перераховували певну суму коштів за наркотики, і, підтвердивши платіж, отримували фотозображення, де захована закладка. Лише за місяць вони робили понад 3 тисяч закладок на суму більше пів мільйона гривень. Незаконно здобуті кошти угурупвання розподіляло між собою. Наразі слідством встановлено причетність підозрюваних до мінімум 18 епізодів збуту наркотиків та психотропів.
У всіх фігурантів справи були проведені обшуки, під час яких вилучили наркотичні речовини, нарковмісні таблетки, засоби й предмети для виготовлення наркотиків. 19 грудня 2020 року у Луцьку правоохоронці затримали трьох чоловіків «на гарячому», коли ті саме розклали «закладки», ще одного – згодом затримали у Рівному. У результаті проведених санкціонованих обшуків вилучено понад 1 500 закладок з наркотиками та психотропами, майже кілограм «Альфа PVP» і МДМА, а також амфетамін.

Нині обвинувальний акт і матеріали кримінального провадження, за процесуального керівництва прокуратури, направлено в суд: зловмисникам за скоєне загрожує від 9 до 12 років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus