USD 40.32 40.75
  • USD 40.32 40.75
  • EUR 40.50 40.80
  • PLN 10.10 10.30

На Волині триває перевірка пасажирських перевезень: які порушення фіксують

11 Серпня 2023 09:16
З 4 серпня на Волині триває перевірка автобусів і транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів. Станом на 10 серпня працівники Укртрансбезпеки перевірили понад сотню транспортних засобів.

На порушників вимог транспортного законодавства склали 18 актів, розповів Суспільному старший інспектор відділу Укртрансбезпеки в області В’ячеслав Козлов.

У водіїв перевіряють документи – схему маршруту, розклад руху, наявність таблиці вартості проїзду, посвідчення відповідної категорії, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

«Найбільш типові порушення – це схеми маршруту, розкладу руху, недоукомлектована візуальна інформація, а також порушення режиму праці та відпочинку водіями. Коли виявляють такі порушення, складають відповідний акт», – додав інспектор.
За недотримання норм транспортного законодавства водіям і перевізникам передбачено штраф від 170 до 17 тисяч гривень залежно від порушення.

10 серпня працівники Укртрансбезпеки здійснили перевірку на одній із кінцевих зупинок маршруток у Луцьку.

Порушення виявили у водія маршрутки №25 – в автобусі були відсутні позначки «Вхід» і «Вихід».
«Протягом двох місяців буде ухвалено рішення, яку міру відповідальності застосовувати до перевізника. В цьому випадку передбачено попередження. Якщо повторно буде виявлено, то тоді штраф буде 680 гривень», – сказав інспектор.

Перевіряли в автобусах також наявність вогнегасників і аптечок. Побували інспектори і на Луцькій автостанції.
«У мене в салоні нічого не обірвано, пофарбовано. Це залежить від водіїв і підприємців. Проходимо медкомісію, тиск міряють, заходить механік і визначає техогляд автобуса – тяги, кардан, все, як має бути, аби випустити в рейс», – сказав один з водіїв міжміського транспорту Анатолій Приходько.

Зі слів старшого інспектора відділу Укртрансбезпеки В’ячеслава Козлова, перевірки пасажирських перевезень на Волині триватимуть до кінця серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 11 Серпня 2023 10:11
Перевіряють другорядні речі в той час людей в основному перевозять вантажними бусами переробленими на пасажирські. В таких транспортних засобах місця обмаль. І це на міжобласних маршрутах. Продаж квитків в основному не обліковується. Тобто оці перевезення - це "чорний" ринок і це комусь вигідно. Зазначені в статті перевірки - фікція, задля людського ока.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus